Реклама / Ads
1| 4632 |13.05.2020 НОВИНИ

София излиза от блокадата. От утре отварят Столичният зоопарк и градската библиотека

.
Столичната градска библиотека Източник: БГНЕС
Столичният зоопарк отваря врати ден след края на извънредното положение. От утре обектът ще бъде достъпен за посетители. Със заповед на кмета Йорданка Фандъкова в София отваря врати и Столичната градска библиотека. Филиалите на обекта в районите “Сердика”, “Люлин” и “Студентски” също ще бъдат отворени. Читалните все още няма да бъдат достъпни.
 

"Зоологическата градина в София ще отвори врати за посетители на 14 май 2020 г. с работно време за продажба на билети на касите от 9:00 ч. до 16:30 ч. и разрешен престой на посетители в зоопарка до 18 ч. при спазване на дистанция както при закупуването на билетите, така и при посещението в градината.

 

По-голямата част от животните ще може да бъдат наблюдавани във външните им заграждения.

 

С цел избягване на събиране на хора в закрити пространства залите „Големи котки", "Терариум и аквариум“ и зала „Гиганти“ ще са затворени за посетители до второ нареждане.

 

Достъпът до пейките и детските площадки в Зоологическа градина – София ще бъде ограничен, в съответствие с мерките, предвидени в Заповедта за разрешение за разходки в градски паркове и градини на СО от 27.04.2020.", посочват в съобщението си от Столичната община.

 

До дни ще отвори и Музеят на историята на София. Той ще е достъпен от 18 май. Само ден след това посетители ще могат да се отправят и към Столичната градска художествена галерия.

 

20 сцени на открито ще бъдат предоставени за изяви на софийските артисти

 

"Столичната община заедно със свои партньори ще предостави на софийските артисти 20 сцени на открито за представления и концерти. На тях ще се допуска провеждането на събития с допустима заетост на местата до 30% от максималния обичаен капацитет с цел гарантиране на физическа дистанция. На 14 май от 20:30 ч. Театър „София” ще открие сезона на външната си сцена „Арена” със спектакъла „Апетит за череши”.

 

Събитията от лятната културна програма тази година ще се провеждат на сцените в "Борисовата градина", парка на Военната академия „Г. С. Раковски”, Женския пазар, пространството край Западната порта, парка на Националния дворец на културата и други. Всяка година се провеждат множество детски събития и музикални програми на открити локации: на Лятната естрада в "Борисовата градина", в Южния парк, в парк „Заимов”, в Кино „Кабана” – лятна сцена в парка пред НДК до бул. „Фритьоф Нансен”, на площад „Бански”, под купола на "Ларгото", пред Народния театър „Иван Вазов”, в градината на храм „Свети Седмочисленици”, а от миналото лято – и на реновирания площад „Славейков”.

 

Осемнайсет постоянни или мобилни сцени на открито има и в различните райони на София, а множество културни събития ще се организират и край общинските културни институти, адаптирайки парковата среда. На територията на Софийския зоопарк също има постоянна сцена за културни прояви, а на открито в Парк „Врана” от години се провеждат впечатляващи музикални събития", съобщават още от СО.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5053 |12.05.2020 Позиция на БСП - София: Системата ”ремонт на ремонта” в общината не работи . 4| 5111 |11.05.2020 ”Пътна карта” на Джонсън за излизане от кризата. Мерки се облекчават от сряда . 30| 5489 |09.05.2020 Тодор Кантарджиев: Не се прегръщайте и целувайте, пикът в София бе преди три седмици . 30| 4948 |08.05.2020 Позиция на БСП – София: Долу ръцете от Паметника на съветския воин - костница на загиналите в Отечествената война!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads