Реклама / Ads
19| 6475 |16.06.2020 НОВИНИ

Соломон Паси: България има щастлив премиер, който няма никой срещу себе си

.
В България нямаме опозиция. Ние имаме щастлив премиер, който няма абсолютно никой срещу себе си и всъщност така стоят нещата.
 

Това каза пред бТВ Соломон Паси.

 

Тази криза, в която се намираме е като криза - майка. Тя отключва много други кризи. Тя е като едно земетресение - една сграда ще се запали, друга ще се наводни, трета ще се срути, а зоологическата градина като й паднат стените всички лъвове и кобри ще избягат оттам и ще причинят нова криза. Това е, което се случва в момента навсякъде по света. Тази криза отключва маса други кризи, посочи той.

 

Ситуацията в Алепу е феноменално безобразие. Няма нищо заплетено в едно мащабно ачик престъпление. Аз започнах политическата си кариера като активист на "Екогласност", Зелената партия и т.н. И дори в условията на толитаризъм можеше да се направи малко повече, отколкото се прави сега. Категорично повече - тогава властта се стряскаше от протестите. А сега не.


Протестите в Америка са много интересна тема. В момента сме в една от най-мащабните кризи след Втората световна война. Тя е феноменална криза, феноменален стрес за цялата планета. Помислете си, че през последните 3-4 месеца хората са били лишени от възможността да се затъжат за близките си. Те са били заключени. Този стрес води до всевъзможни психически отклонения. Вчера гледах защитата на една докторска дисертация в много уважаван български университет, където видях един млад учен с раздвоение на личността. Той каза, че като учен подкрепя докторанта, но като рецензент не го подкрепя. Това как е възможно!? И всичко това се случва при високоинтелигентна прослойка от хората и най-облагодетелствената прослойка - хората на държавна заплата. Това са единствените хора, към които не се прилагат онези мерки 60 на 40, 80 на 20 и нищо на нищо. Това са хората, които продължават да си получават заплатата. Защото те избират и преизбират властта, коментира Паси.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6949 |13.06.2020 Корнелия Нинова: Борисов се превръща в опасност за България . 36| 11992 |12.06.2020 Радан Кънев: Олигарсите в България са политическите фигури, а не тези матрьошки в Дубай, Белград и Южна Африка . 0| 5444 |12.06.2020 Планираните прекъсвания на електрозахранването на територията Западна България за периода 15.06-19.06.2020 г. . 6| 5809 |12.06.2020 Крум Зарков: В България де юре има институции и Конституция, де факто- силните на деня правят каквото си искат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads