Реклама / Ads
33| 7813 |01.12.2011 НОВИНИ

Социолози: Без радикални реформи идва катастрофа

.
Андрей Райчев
Пенсионната система в страната е рухнала, правителството върви в правилната посока, но не се действа достатъчно радикално. Само със социално вноски тази система не може да се издържа и затова вероятно ще се стигне и до използване на косвени данъци, за да може да функционира нормално.
 

 

Това заяви по Нова ТВ социологът Цветозар Томов. Заедно с колега си Андрей Райчев и политолога Димитър Аврамов дебатираха социалното напрежение в страната и поведението на управляващите.

 

Томов бе категоричен, че ГЕРБ прилагат за първи път дясна политика и правилни мерки, но не са достатъчно радикални. Според него протестиращите не се борят за права, а за привилегии и това трябва да се осъзнае.

 

Андрей Райчев пък подчерта, че като нация трябва да сме готови за това, че нещата в живота и в държавата ще се влошават. Затова според него трябва да бъде направено правилно разпределение на ресурсите. Той е категоричен, че пенсионната възраст трябва да бъде вдигната на 65-7 години, за да издържи държавата. Райчев разкритикува досегашната политика на кабинета, която се изразявала в това при всеки протест на недоволните да се даде бонбонче, за да се успокоят нещата.

 

Според него обществото щяло да бъде много по-убедено, че действията на правителството са правилни, ако зад мерките им стои консенсусът на всички политически сили в страната. В случая обаче ГЕРБ се изиживявали като уникални и единствени, и затова оставали неразбрани.

 

Политологът Димитър Аврамов отчете като най-важен проблем за управляващите, че системно не вадят мерки за промени в секторите и не ги прилага. Той е категоричен, че ако не се вдигне възрастовия праг за пенсиониране ни очаква катастрофа. Защото освен БДЖ, пощите, МВР, социалният сектор са напълно издухани и имат нужда от цялостна реформа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5234 |22.11.2011 Шефът на БАН бил зависим и не можел да направи реформите . 77| 6257 |19.11.2011 Ив. Костов: Не липсват банкрутирали министри, а реформи! . 12| 5018 |16.11.2011 Продължават реформите в Енергийния холдинг . 4| 6053 |16.11.2011 Обвиниха прокурорски син за катастрофата на "България"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads