Реклама / Ads
14| 4585 |10.10.2009 НОВИНИ

Срам! Кипър ни подигра на футбол с 4:1

.
Срамна загуба записаха българските национали по футбол в квалификация за световното първонство в Южна Африка. Футболистите ни паднаха с 4:1 в Ларнака, пред погледа на 2,5 хиляди българи и малко повече кипърци.
 
Със сърцата игра кипърците развинтиха нашите по цялото игрище, а отбраната ни така и не можа да разбере откъде минават атаките и пасовете на противника. Вратарят Иванков пропусна три гола, но не бе виновен за тях. Ники Михайлов го замести в средата на второто полувреме и пусна само един гол... И пред двамата бранителите не знаеха какво става и създаваха пълен хаос. В действията им личаха паника и безпомощност.

Също толкова безидейни и безпомощни бяха и нападателите. Атакуваха хаотично, създадоха малко положения и ги пропиляха. Единствен Бербатов успя да вкара гол, който бе повече рутинен, колкото плод на някаква комбинация.

Всички в българския отбор бяха слаби, ужасно слаби. Само отбелязана засада в продължението от 3 мин. ни спаси от пети гол. Така или иначе разгромът стана факт. Такъв позор не се бе случвал от години.

Треньорът Станимир Стоилов показа тотална безпомощност и така и не успя да мобилизира своите играчи да покажат на какво са способни. До него на пейката бе и директорът на националните отбори Наско Сираков, който също не знаеше с какво да помогне на нашите. На игрището единствени Благой Георгиев и Мартин Петров се опитваха да направят нещо. Стилян петров - също, но това бе крайно недостатъчно. Трагедията бе пълна.

Засега Италия е почти сигурен финалист в Южна Африка. На там се е запътил и отборът на Ейре. Ние сме аут.

Много слаб мач. Допуснахме много грешки в защита. В началото трябваше да поведем, но неуспяхме и оттам насетне нещата тръгнаха надолу. Българските играчи все още не са на нивото, на което трябва да бъдат за такива мачове. Ще има наказани футболисти. Това заяви Мъри Стоилов веднага след мача.

На стадиона българите издигнаха плакати: „Мъри и Наско вън от националния отбор!”

Срамно е! Уж сме по-класния отбор от Кипър, а паднахме тежко. Играхме слабо всички. Нямаше сработване, нямаше нищо... В лагера и на тренировките имаше настроение, но не знам какво стана. Просто трябва да свалим шапка на отбора на Кипър. Това бяха думите на Валери Божинов.

Остана надеждата, че в сряда ще можем да победим Грузия на стадион „Васил Левски” в мач без всякакво значение за класирането в групата. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4765 |02.10.2009 Яне Янев даде седмица на футболните босове . 8| 4974 |29.09.2009 Мюсюлман-демократичният съюз бил провокация и подигравка . 6| 4803 |24.09.2009 Футбол, цар, княгиня и Доган на килимчето пред Яне . 4| 5431 |23.09.2009 Яне Янев: Проверете футболните клубове за предишен период

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads