Реклама / Ads
31| 5322 |09.05.2013 НОВИНИ

С. Станишев: Моделът на тройната коалиция е изчерпан

.
Сергей Станишев
Първата задача е БСП да стане първа политическа сила. Едноличната власт доведе България до катастрофа, а хората - до отчаяние. Обиколил съм цялата държава четири пъти за една година, заяви още лидерът на БСП.
 

Не сме водили разговори за бъдеща коалиция, България има нужда от кабинет с широка, парламентарна подкрепа, заяви по БТВ лидерът на левицата Сергей Станишев. Това правителство не може да бъде по модела на тройната коалиция, този модел е изчерпан и не вдъхва доверие, каза той. След като съм предложила М. Кунева за еврокомисар, значи тази работа тя е свършила добре, Д. Вълчев направи своите грешки. Никой, който мисли демократично, не иска да прави коалиция с ГЕРБ, Борисов и Цветанов, защото те сринаха България, констатира Станишев. Според него факта, че 5 партии са се обединили да поканят външна фирма за параралелно преброяване, било безпрецедентно. До там сме опрели, каза той.

От 8 месеца говоря, защото съм направил анализи, че днес трябва да изправяме България на крака. Отговорност ще носи партията мандатоносител, БСП, този, който е получил възможност да формира правителство, поясни Станишев. Имаме нужда от всички знаещи и можещи хора, които умеят да носят отговорност. По определени важни неща няма да допуснем компормис - възсатновяване на демокрацията, спиране на рекета над бизнеса, увеличаване на доходите на най-засегнатите от криза, спасяване на енергетиката, опазване на майките и децата, изреди той.

БСП и аз лично сме си извлекли много поуки от нашите грешки и грехове; имаме маса грехове, но успяхме да убедим хората, че работим в името на обществения интерес, каза Станишев. Единственото, което Борисов признава, е горделивостта, припомни той и каза, че това не било достатъчно. Не можеш да влезеш в една и съща река два пъти, не съм толкова глупав, каза още Станишев по повод новата коалиция и отрече отново тя да е тройна като предишната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 5049 |08.05.2013 Сергей Станишев: Най-голямото наказание за ГЕРБ е гласуването за БСП . 21| 4821 |08.05.2013 Станишев: Приоритет на БСП е да съживи икономиката . 53| 5276 |07.05.2013 Станишев: БСП повече от всякога е символ на промяната . 65| 5447 |07.05.2013 Сергей Станишев: Подкрепете БСП, ако искате да накажете ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads