Реклама / Ads
3| 2536 |28.11.2023 НОВИНИ

Станислав Младенов пита кмета Терзиев за мерки срещу нерегламентирано сметище върху общински терени в "Модерно предградие"

.
Станислав Младенов
Общинският съветник от групата на Местна коалиция "БСП за България" Станислав Младенов отправи питане до столичния кмет Васил Терзиев за мерки срещу нерегламентирано сметище в квартал "Модерно предградие". То е образувано върху общински терени, които се намират под и около моста на Бакърена фабрика, който свързва кварталите "Модерно предградие и "Връбница-1".
 

"През годините на тези терени безконтролно са изхвърляни всякакви отпадъци, а в момента мястото е превърнато в огромно сметище, обяснява в питането си Младенов. - В близост има построени жилищни домове. Въздухът е силно замърсен от отпадъците, миризмите са особено силни през лятото. Безконтролното изхвърляне на отпадъци продължава, а незаконното сметище заплашва да се превърне в истинско екологично бедствие и източник на зарази".

 

Общинският съветник от МК "БСП за България" обясни, че за проблема са го информирали граждани, живеещи в района, при негово посещение там през лятото, а след това и в предизборната кампания. "Отпадъците са трупани там години наред и никой не е предприел никакви мерки до момента, добави Станислав Младенов. - Затова сега аз имам четири конкретни въпроса към кмета Васил Терзиев".

 

Общинският съветник от групата на социалистите иска да бъде изяснено защо е допуснато да бъде образувано такова незаконно сметище върху общински терени и кой носи отговорност за това. Също така, кога ще бъдат предприети реални мерки и какви за преустановяване на изхвърлянето на отпадъци на това място. Другите два въпроса на Станислав Младенов са кога и по какъв начин ще бъдат разчистени общинските терени от незаконно изхвърлените отпадъци и какви мерки ще бъдат предприети, за да не бъдат допуснати на това място, а и на други на територията на Столична община, да бъдат образувани нови нерегламентирани сметища.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 2824 |28.11.2023 "Мястото на Лавров е в специален съд, а не на масата на ОССЕ". Украйна и балтийските страни ще бойкотират срещата . 20| 2781 |28.11.2023 Всеки трети българин се самоопределя като европеец, сочи проучване . 3| 3017 |28.11.2023 Напусна ни журналистът Велислав Русев . 17| 7396 |28.11.2023 Милен Керемедчиев за ФрогНюз - защо България пусна самолета на Лавров за Скопие сега, но го блокира към Белград преди година?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads