Реклама / Ads

36| 3358 |31.12.2021 НОВИНИ

Стефан Янев: Силна България трябва да се отстоява

.
Стефан Янев Източник: БГНЕС
За всички нас, които сме служили в редовете на Българската армия, военната професия е добре осъзнат избор и огромна отговорност – отговорност да бъдеш достоен да носиш българската военна униформа, да пазиш чистотата на националните символи и винаги да поставяш Родината на първо място. Това трябва да е и нашият завет към следващите поколения – националните ни интереси да бъдат отправна точка за всяко наше решение, действие и избор. Защото силната, единна и благоденстваща България е кауза, която постоянно трябва да бъде отстоявана.

Това се казва в новогодишното обръщение на министъра на отбраната Стефан Янев към военнослужещите и цивилните служители от Въоръжените сили.

 

„Необходима е по-ефективна политика в областта на човешките ресурси, чрез която да бъдат привличани и задържани най-способните, както и ясна перспектива за стабилното и устойчиво професионално развитие за военнослужещите, отбеляза министърът на отбраната. Хората в отбраната трябва да получат полагащото им се признание, справедливо отношение и подобаващо възнаграждение за свръхусилията, лишенията и рисковете, пред които професията всекидневно ги поставя“, се посочва в обръщението.

 

„Адекватните военни способности се постигат с отговорна държавна политика в сферата на отбраната и сигурността и с адекватни и прозрачни действия в областта на планирането, финансирането и отчетността. Изискват се и ефективна външна политика и дипломация в контекста на съвременната геополитическа динамика, при безкомпромисно и неизменно отстояване на националния интерес“, се казва още в него.

 

Министър Янев изтъква, че по време на мандата си като министър на отбраната ще разчита на доверието и подкрепата на хората в Министерството на отбраната и Българската армия за изграждането на модерни и боеспособни въоръжени сили и им пожела Новата 2022-а година да донесе много успехи, осъществени цели и удовлетворение от постигнатото.

 

„Бъдете здрави, щастливи и добротворни! Нека домовете Ви бъдат изпълнени с радост, любов и топлина! Нека Новата година донесе здраве, мир и благоденствие на всички българи!“, пожелава Стефан Янев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 5| 3018 |31.12.2021 Л. Стефанов: 2021 г. да бъде трамплин към просветляване в главите на хората, които избрахме да ни управляват . 3| 3098 |27.12.2021 Стефановден е! . 27| 4667 |25.12.2021 Вучич с нови оръжия от Русия: Армията на Сърбия става по-силна и по-силна . 20| 3642 |25.12.2021 Министър Янев: Позицията ми за войски на НАТО в България беше лична

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ