Реклама / Ads
3| 5529 |06.04.2024 НОВИНИ

Технологичният гений на Мъск отново проблясва: Tesla ще пусне роботакси това лято

.
Милиардерът Илон Мъск Източник: БГНЕС
Илон Мъск съобщи, че Tesla ще пусне роботакси това лято - новина, която идва в момент, когато приемането на самоуправляващите се превозни средства удря на камък заради опасения за безопасността.
 

Милиардерът и шеф на производителя на електромобили не даде повече подробности, като в публикацията си в X сподели само, че "пускането на роботаксито на Tesla" ще стане факт на 8 август.
 

Акциите на Tesla отбелязаха ръст с повече от 3% в следборсовата търговия след публикацията, след като завършиха деня с понижение.





Мъск отдавна говори хвалебствено по отношение на резултатите от работата, която Tesla извършва по системите си за самоуправление на електромобилите.
 

Моделите на Tesla с FSD (Full Self-Driving - пълно самоуправление) "ще бъдат свръхчовешки до такава степен, че в бъдеще ще изглежда странно, че хората са управлявали автомобили, дори когато са били изтощени и пияни!", посочи той в публикация в X през март.

 

Бизнес магнатът освен това бе категоричен, че собствениците на автомобили Tesla с FSD ще могат да карат колите си да служат като роботакси, а не да остават безучастно паркирани.





Въпреки значителния си потенциал, въвеждането на самоуправляващите се автомобили в САЩ досега е несигурно и буксуващо, тъй като както регулаторните органи, така и обществеността изразяват притеснения относно безопасността.
 

Сан Франциско е изпитателен полигон за тази технология.

 

Роботакситата на Waymo на Google в града станаха обект на вандали, които се противопоставят на автономните превозни средства, а Cruise, собственост на GM, спря за неопределено време услугата си за роботаксита в края на октомври, след като няколко произшествия предизвикаха натиск от страна на калифорнийските регулатори.
 
 
 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9233 |06.04.2024 Журналист: България се движи към Орбанов сценарий, а Радев е възможният кандидат да олицетвори такъв режим . 33| 13312 |06.04.2024 Проф. Евгений Дайнов: Всички медии паднаха на нивото на Тошко Йорданов. Ужасяваща простотия! . 4| 2571 |06.04.2024 Веселин Стойнев: Служебният кабинет е странна амалгама от политически лица. Новото в него е, че не е на президента . 20| 3064 |06.04.2024 Радан Кънев: Заместничката на Сарафов е тревога. Не трябва Министерството на правосъдието да прави съдебна реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads