Реклама / Ads
0| 2933 |29.04.2022 НОВИНИ

Тежко болен самотен баща се нуждае от помощ за лечение със стволови клетки

.
Стотици хора със добри сърца дадоха шанс за живот на 48-годишният Светлозар Дончев, който е самотен баща на две деца и е диагностициран с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Събраните до момента средства, обаче не достигат за лечението му в Турция.
 

Приятелите на Светлозар изказват огромна благодарност към всички добри хора, които проявиха солидарност и дариха средства за лечението му.

 

Дончев е един от малкото хора с болестта на Бюргер в България и от 2019-та година се бори, за да не бъдат ампутирани краката. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които се грижи сам. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. И точно когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства както за лекарства за лечението му, така и за дрехи и храна на децата му.

 

„Болката е невероятна, но няма да спра да се боря за живота си и живота на децата си. Благодарен съм на всички хора с добри сърца, които въпреки пандемията и всички негативни последици от нея, проявиха солидарност и даряват средства, чрез които спасяват мен и момиченцето и момчето ми. Мечтая един ден отново да съм здрав и да се върна към нормалното си ежедневие и работа. Тогава ще мога да върна на всички хора направеното от тях добро за мен и семейството ми”, казва Светлозар Дончев.

 

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, въпреки че може да се стопира с медикаменти. Лекарят, който досега го е лекувал, му съобщава, че при най-мрачния сценарий е възможно да се стигне до ампутация на краката.

 

Въпреки мрачните прогнози Светлозар получава лъч надежда, когато преди време с него се свързва Светослав Кръстев от Бургас, който е със същата диагноза и му съобщава, че е преминал през процедура на инжектиране на стволови клетки в Турция, с което развитието на болестта трайно е стопирано. Инжектирането на стволови клетки е шанс за Светлозар да стопира заболяването и да не му бъдат ампутирани и двата крака. Необходимите средства за двете процедури заедно с предстоя в болницата са 50 000 лв., сума която е непосилна за семейството на Светлозар. Именно затова приятелите му решават да организират дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани необходимите средства за извършване на инжектиране на стволови клетки. Благодарение на кампанията до сега са събрани малко над 11 000 лв.

 

Въпреки, че събрана до момента сума не е достатъчна за двете процедури за инжектиране на стволови клетки, с тези средства Светлозар ще може да си организира пътуването, изследванията и предстоя си в болницата в Турция.

 

Именно за това приятелите на Светлозар продължават дарителската кампания за него, като са необходими още 40 000 лв., за да се завършат двете процедури на инжектиране на стволови клетки, с което да се стопира и самото заболяване.

 

"Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и нека всеки да дари колкото може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца", призоваха приятелите на Светльо.

 

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

 

IBAN: BG81STSA93001528735995

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: don4ev1974@abv.bg

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар: 0877717471

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2908 |19.04.2022 Катастрофа край Разград, жена и две деца са в тежко състояние . 0| 3189 |05.04.2022 Радев: Кабинетът трябва да вземе тежко решение за следващата партида F-16 . 0| 11544 |26.03.2022 Защо Влади Г. е бил самотен в ареста и какво му е липсвало. Ех, лъжльо... . 0| 3237 |24.03.2022 Проф. Ива Христова: Грип ”Камбоджа” протича по-тежко от нормалното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads