Реклама / Ads
0| 3277 |08.04.2022 НОВИНИ

Telegram: Руските агресори заплашват транзита на газ към ЕС - има разрушени и пленени газостанции

.
Операторът на ГТС на Украйна съобщава за груба намеса на представители на Руската федерация и подконтролните им незаконни въоръжени групировки ”ЛНР” в оперативната работа и технологичните процеси на транспортиране на газ през компресорната станция Новопсков в Луганска област. Това съобщиха от пресслужбата на компанията в Telegram .
 

„Новопсков е важно съоръжение за организиране на транспортирането на газ до потребителите в Донецка и Луганска области. Почти една трета от транзита към Европа от газоизмерителната станция Сохранвка (DHS) минава през тази станция“, се казва в изявлението.


OGTSU регистрира редица действия от страна на окупаторите, които включват промени в работата на комуникационното оборудване и технологичните режими, което всъщност може да доведе до загуба на оперативен контрол върху оборудването на COP.


"Това ще доведе до значителни рискове за целостта на газопреносната система, стабилността на режимите на транспортиране на газ и в резултат - до невъзможността за транспортиране на газ през COP, по-специално по договора за транзит", - казват от ГТС.


Компанията призова представителите на агресора да се въздържат от по-нататъшен натиск върху служителите на OGTSU и намеса в работата на Конституционния съд.


„В противен случай, в случай на загуба на оперативен контрол, OGTSU ще бъде принудена да спре работата на това съоръжение, за да се запази целостта и безопасната работа на GTS.

 

По-рано ръководителят на OGTSU Сергей Макогон каза, че от началото на пълномащабната война са повредени три главни газопровода, четири компресорни станции са заловени от окупаторите, две газоразпределителни станции (GDS) са разрушени, и други 48 GDS са спрени.

 

Превод: Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3362 |08.04.2022 Зеленски: Руските сили обстрелваха обикновени хора, там не е имало войници . 0| 3175 |07.04.2022 ТВ водещ показа ужасяващите последици от руските бомбардировки в Черниговска област /видео/ . 0| 3183 |07.04.2022 Руските сили правят окопи в радиоактивната зона около АЕЦ "Чернобил" /видео/ . 0| 2963 |06.04.2022 ЕК с подпрепа за 16 страни, включително България, да не са зависими от руските изкопаеми горива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads