Реклама / Ads
22| 4906 |23.09.2021 НОВИНИ

Да бъдем бдителни, когато ни продават тигани с комсомолски плам

.
Такъв ентусиазъм вече имаше...
В крайна сметка най-простият начин да промениш света е да смениш първата новина по телевизията. Мисълта е на Дъглас Рушкоф, наричан от някои „кралят на рекламата“, който знае безброй хитрини да продаде каквато и да е стока.
 

Най-важното, според него, е рекламата да излъчва настроение, позитивизъм и да вещае светло бъдеще на този, който ще се бръкне, за да купи.

Една от най-популярните реклами в света е тази за продажба на тигани. Невероятно, но факт. Японската фирма Dentsu заснела клип със сто девойки, облечени като прислужници, в разкошна къща, една палачинка и група акробати. Ефектът бил огромен, но като признание за хрумването, а продажбите не се увеличили според очакванията.


.
Сто японски девойки с тигани в ръка...

 

Големите дози ентусиазъм са като фойерверк – няколко секунди блясък и пак тъмнина.

 

Кирил Петков и Асен Василев с „Продължаваме Промяната“ се появиха в политиката като шумна заря с китайски пиротехника. Разхвърчаха се конфети, римски свещи, балони… И почтеност, декларации, почтеност, финансова прозрачност, почтеност, чиста биография, почтеност, почтеност, почтеност… провокираха дори Борисов да се изкаже по темата – нали е най-почтенния, според самия него.

 

Блудницата от историята в Библията трябва да бъде наказана – убита с камъни, за извършения грях. Христос не може да се противопостави на закона на Мойсей, затова вместо да отсъди как да се постъпи, казва на крещящата тълпа: Който от вас е безгрешен, той пръв да хвърли камък на нея. И настъпва тишина и смут…

 

Обикновено за чисти, непорочни и доказано почтенни се приемат Хростос, Мохамед, Буда и други личности, символизиращи вярата. Навремето пропагандата създаде образа на чистия, безпогрешен комунист. Дори изкуството бе включено в извайването портрета на „героя на новото време“. Самият Хаматма Ганди развенчава митовете за себе си, като заявява: Не съм светец, зная грешките и греховете си. След смъртта му научихме, че "Човекът, който промени Индия и света" е добре обмислен израз, сътворен с цел ПР, а много от демонстрациите и публикациите в негова защита и възхвала са плод на съветските тайни служби. Което не прави Ганди по-малко велик политик. Просто ни напомня да сме по-бдителни и взискателни, когато ни продават тигани... 

 

Добре е, че още една политическа формация ще се включи в измитането на модела "Борисов". Това гарантира успеха на предстоящите трудни битки със статуквото. Но прекалената патетика не върши работа в подобни ситуации.

 

Волно или неволно, но през последните дни лидерите на „Продължаваме промяната“ ни предлага много от плам в очите, комсомолски устрем, кристално чист комунистически морал, обещания за предсрочни петилетки и трудови подвизи. Откъде се взе всичко това и как го съчетаха? От една страна са рекламните послания на търговския пътник на Рушкоф, а от друга – идеологическите послания от недалечното минало с модерни лица и дрешки. Поне така изглежда.

 

Тигани ли ни продават?

 

***

 

Да припомним позабравения марш:

 

Комунисти, комсомолци, пионери!
Комунистите родината изграждат,

комсомолците със тях строят.

Пионери, пионери!

Славен път ни чака – трудов път.

 

Припев:

Комунисти, комсомолци, пионери

сме в един и същи строй.

Комунисти, комсомолци, пионери!

Заедно във труд и бой.

(винаги във труд и бой)

 

Комунистите щурмуват небесата,

комсомолците след тях летят.

Пионери, пионери!

Славен път ни чака – звезден път!

 

Припев:

Комунисти, комсомолци, пионери

сме в един и същи строй.

Комунисти, комсомолци, пионери!

заедно във труд и бой.

(винаги във труд и бой)

 

Комунистите воюват със войната,

комсомолците на стража бдят.

Пионери, пионери!

Славен път ни чака – трудов път!

 

Припев:

Комунисти, комсомолци, пионери

сме в един и същи строй.

Комунисти, комсомолци, пионери!

заедно във труд и бой.

(винаги във труд и бой)

 

Витали Роник

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4457 |18.09.2021 Бабикян: Ще решим кого да подкрепим за президент, когато видим кандидатите. Не обичам състезание с един кон . 13| 16055 |14.09.2021 Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната. Имаме идеи . 49| 7336 |08.09.2021 Филип Станев: Когато мисля за Дончева, си представям прасенцето касичка на българската корупционна схема . 30| 19489 |03.09.2021 Облада ги болестта на властта. Когато човек не разбира от дума, удари го по главата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads