Реклама / Ads
0| 10296 |20.07.2015 НОВИНИ

Тома Томов: Германия да опрости дълга на гърците заради окупацията

.
Тома Томов
На германците опростиха 54 % от дълга след войната, защо Германия не опрости дълга на гърците, срлед като четири години са ги окупирали? Това попита по БНТ журналистът Тома Томов, коментирайко салто морталето на Алексис Ципрас, споразумението за Иран и отношенията между САЩ и Русия.
 
Известният журналист коментира положението в Европа. Той каза, че в цяла Южна Европа, която не е католическа, младежката безработица е 40-50%. Това не е Европа , закоято мечтаеше Делор. Това е богат Север и беден Юг. Ние не сме бедни, а имаме сбъркана политическа перспектива, коментира Тома Томов.

Обикновеното момче Обама се превръща в Обама, който даде десетки милиони медицинска помощ помощ в САЩ. Подобри отношенията с Куба. Върна дипломатическите отношения с Иран.Това бе коментарът на Томов за стореното от американския президент.

Томов коментира голямата новина за сваляне на ембаргото спрямо Иран. Имаше момент, в който САЩ и Израел щяха да бомбандират Иран. Джордж Буш ги нарече "оста на злото". Това не е ставало /сегашното споразумение за Иран/ от 70-те години, когато се помириха Бегин и Садат. Иран не са араби, Това е персийска цивилизация на хиляди години.Те могат да бъдат и глобална сила, имат човешките ресурси и колосални богатства. Иранчаните са хора с достойнство. Иран дава 98 процента от ядрените си запаси. Те са готови да създават един нов Иран. В рамките на година ще получат към 100-150 млрд. долара.от милиони барели. Те ще могат да финансират смачканата си икономика и тръгнат напред. Според Томов държавният секретар на САЩ Кери е изключителен дипломат, който вероятно ще получи Нобелова награда.

В следващите два месеца може да стане война в Близкия изток и Израел. Израел в лицето на Нетаняху каза, че това е ужасяваща историческа грешка. Близкият изток в момента е в хаос, коментира още Томов по повод на иранската сделка. Припомняме, Иран и Шесторката (постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН и Германия, б.р.) постигнаха споразумение за ядрената програма на Ислямската република. Израел обаче реагира на това остро, като обяви, че споразумението дава на Техеран разрешително да извършва убийства. Според премиера на Израел Бенямин Нетаняху споразумението е голяма историческа грешка.

Въпреки че между Русия и САЩ, заради Украйна, има огромна конфронтация, която не се знае как ще приключи, по отношение на Иран са направили някакъв компромис, който очевидно е полезен, отбеляза още Тома Томов. Русия е европейска сила и тя ще бъде част от европейския концерн на нациите, на мнение е журналистът.Путин ще направи като Примаков, руския Кисинджър. каквато и конфронтация да правим не трябва да загубив Европа, иначе американците ще я държат още сто години, казвал Примаков. Русия е велика нация, ще има труден период. това е руско-имперска Русия, не е на Ленин и Сталин. Тя има своите интереси, каза накрая той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4786 |16.07.2015 Цацаров зове: Да свалим томахавките, да вдигнем писалките . 0| 5108 |05.07.2015 Сеп Блатер избухна: Франция и Германия натискаха ФИФА! . 0| 6530 |29.06.2015 Тома Томов: Ако Меркел изпусне Гърция, тя ще е гробокопачът на Европа . 0| 4826 |28.06.2015 Двама президенти не помогнаха на волейболистите: Германия- България 3:1

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads