Реклама / Ads
4| 3749 |10.07.2018 НОВИНИ

Томислав Дончев не вижда конфликт на интереси при Султанка Петрова

.
Томислав Дончев Източник: БГНЕС
За случая със зам.-министъра Султанка Петрова и връзката й с фирма, чийто служител загина на ремонта на бившия Партиен дом, вицепремиерът Томислав Дончев каза, че е уверен, че прокуратурата проверява освен инцидента и въпросния договор - наличието или липсата на конфликт на интереси.
 

"Засега формално конфликт на интереси по-скоро няма. Г-жа Петрова не е била страна по договора, не тя е сключила договора", каза той пред bTV, като иронично коментира, че опозицията обикновено иска оставка на цялото правителство и сега "играе на дребно" само с една зам.-министърка.

 

"Няма как всичко да е тихо, спокойно, ламинарно и всички да сме на един акъл. Дори е подозрително в една коалиция всички да мислят едно и също", коментира той трусовете в управялващата коалиция, които предпочитал да нарича "вибрации".


Той коментира и отношенията ни с Китай: Ние нужда от кредити от Китай нямаме, заяви още вицепремиерът. Той подчерта, че е неправилно участието на една китайска компания като подизпълнител в нещо да се представя като инвестиция.

 

"Инвестиция е китайската компания, ако построи път, построи тунел, да каже: "Ние сме си направили сметка на база трафика и с такса от 5 или 10 евро, ще я избием примерно за 15 години." Инвестиция е, когато инвеститорът поема част от риска.

Ако държавата предостави пълна държавна гаранция, това е държавна помощ и тогава нещата стават сложни.

 

Логиката е, когато се появи инвеститор, той да поема значителна част от риска. Да, възможно е "Белене" - на базата на реакторите, които притежаваме, да стане по подобен начин."

 

Според него форматираме отношенията с китайските партньори около една ключова дума – пазар.

 

За административната реформа Дончев се зарече, че до края на годината имат амбиция всички администрации от какъвто и да е тип да престанат да си комуникират на хартия. От 250 общитни са останали само 7, които са проблем, каза още той, но напомни, че премиерът Борисов е предупредил - който изостава от темпото, да се разделя със стола си.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4115 |27.06.2018 Светлана Дончева захапа ромите от Ботевград . 9| 4760 |25.06.2018 Половинката на вицепремиера Дончев иронизира Хелзинския комитет за циганите . 0| 4633 |24.06.2018 Илияна Йотова: ГЕРБ виждат в наше лице своето поражение . 10| 7226 |11.06.2018 Съпругата на вицепремиера Дончев получила заплахи за разчленяване за ”циганите и тоягата”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads