Реклама / Ads
14| 12566 |13.02.2022 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Христо Иванов не се слави като добра врачка. Замисляме реформи в СЕМ

.
Тошко Йорданов Източник: БГНЕС
”Аз също мисля, че увеличението в бюджета за култура е малко, въпреки че ние сме част от управляващата коалиция”. Това каза пред БНР Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН и председател на Комисията по култура и медии:
 

"Логично е да получим критики, особено предвид заявките, които направихме в началото на коалиционните преговори. Уверението, което имаме, е, че когато се предвижда актуализация на бюджета в средата на годината, ще бъде увеличен бюджетът на сектор "Култура“, тоест там да се получи още едно увеличение. Няма смисъл да лъжем хората. В момента има пари, колкото има. Своеобразно на тези пари има направени определени разпределения. Между двете четения на бюджета, ще се опитаме да оптимизираме някои разходи и да ги пренасочим от едно място на друго, защото някои сектори и някои институти не са добре финансирани".


"Хората от БАН са си прави да искат по-голямо финансиране за наука, то не е логично да се отделят толкова малко пари за наука", заяви Йорданов:


"Ние вече лобираме в полза на БАН. Професор Андрей Чорбанов, който работи в БАН, е точно от другата страна на барикадата и той активно лобира в тази посока. Знам, че е водил разговори с председателя на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански, знам, че там се работи по решение още сега. Не искам да се изказвам неподготвен в сфера, която не е моята, но знам, че активно се работи в тази посока и се надявам да не се стигне до протести".

 

Председателят на Комисията по култура и медии коментира и изказването на Христо Иванов, че има усещането, че ще има предсрочни избори:

 

"Господин Христо Иванов не се слави като добра врачка, както се изрази веднъж на едно участие министърът на спорта, така че е добре човек да не се доверява на неговите усещания. Да не се връщам на това какви усещания имаше той в предния парламент, които се оказаха доста необосновани, да не употребя някоя по-силна дума, че сме коалиционни партньори, така че не е хубаво да се вярва на усещанията на господин Христо Иванов. Напротив - коалицията работи доста добре".

 

"Замисляме реформи в СЕМ и в момента ги обсъждаме с коалиционните партньори, юристите работят, така че когато сме готови, ще кажем", обясни председателят на Комисията по култура и медии:


"Моето лично мнение е, че няма нужда от Съвета за електронни медии, но трябва да видим чисто законово как стоят нещата, най-малкото трябва да бъде реформиран. В момента той работи повече като политическа бухалка, отколкото като регулаторен орган".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6348 |08.02.2022 Интервю с Христо Стоичков с еротични елементи за рождения му ден . 2| 3076 |08.02.2022 Проф. Ива Христова: 90% е доминацията на Омикрон у нас . 8| 3116 |08.02.2022 Милка Христова, СОС: Повишението на цената на билета за градския транспорт е несправедливо . 42| 12622 |05.02.2022 Борисов: Осем месеца лъжат за ”Хемус”. Христо Иванов го интересуват постове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads