Реклама / Ads
0| 2762 |23.04.2021 НОВИНИ

Товарен влак дерайлира в Русенско, няма пострадали

.
Товарен влак е дерайлирал между гарите Ветово и Сеново в Русенска област, но пострадали хора няма. На мястото има обърнати цистерни с гориво. Районът е отцепен.
 

В момента специализирана техника проправя път до цистерните, за да може да стигне камион, който да източи горивото от тях в други цистерни. Опасност от взрив няма. В района няма къщи или постройки. Обърнати са 4 цистерни, като те не са пробити. Периодично екипи обливат цистерните с пяна, докато горивото бъде източено, допълва БНТ.

 

Сигналът е подаден в 1.50 часа. На място са пристигнали екипи на пожарната, полицията и Гражданска защита. При обръщането на цистерните е разрушен 2 км железен път. Спряно е и движението по направлението Русе - Каспичан. Пътниците се транспортират с автобуси. Причините за инцидента все още се изясняват, следствените органи извършват огледи и разпитват машинистите.

 

Тримата машинисти, управлявали влака, не са употребили алкохол и са на разположение на следствените органи, съобщи Георги Георгиев – окръжен прокурор на Русе.

За инцидента е уведомен главният прокурор. Очакват се до часове да пристигнат едни от най-добрите специалисти, които да разследват катастрофата, каза още той.

 

Борислав Аврамов от Национална компания "Железопътна инфраструктура" каза, че композицията е собственост на фирма "Българска железопътна компания" АД. Била е от 28 вагона, като 26 са цистерни с гориво. Участъкът, където е станала катастрофата, е имал ограничение на скоростта от 25 км/ч заради извършван ремонт преди дни.

 

От Пътната агенция категорично казват, че причина за инцидента не е лошата пътна инфраструктура. Екип на пожарната и Национална компания "Железопътна инфраструктура" са обезопасили района като е изключена контактната мрежа и е спрян течът на гориво от цистерните. Направена е организация за обходни маршрути на пътническите влакове по направлението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2900 |23.04.2021 Влак, превозващ гориво, дерайлира тази нощ. Районът е отцепен . 6| 3776 |29.03.2021 Поредно свлачище. Спряха влаковете между Горна Баня и Владая . 0| 3461 |26.03.2021 Десетки загинали и ранени след сблъсък на два влака в Египет . 20| 6162 |23.03.2021 Иван Бакалов: Всички, които са се качили на влака на Борисов, са си купили фабрика на 9 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads