Реклама / Ads
10| 4852 |26.08.2010 НОВИНИ

Тр. Трайков: Газът ще се повиши

.
Тр. Трайков
"Бургас-Александруполис" ще пречи на туризма, съобщи министърът. Към АЕЦ Белене имало и интерес от гръцка страна, но все още всичко било на ранен етап.
 

"Бургас - Александруполис" не е енергиен проект, затова не се занимавам с него, обяви по БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Този проект ще пречи на туризма, добави Трайков и посочи, че за петролопровода отговарял министърът на финансите.

Трайков посочи, че туризмът и ефективната енергетика са важна част от нашата икономика. За АЕЦ „Белене" той каза, че е важно да се знае на каква цена ще се строи централата. Трайков обяви, че за да я има, трябва да е евтина. Понастоящем се очертавала цена между 8,5 и 9 млрд. евро, а при преговорите с руската страна българската цел била тази цена да се намали. Към централата имало и интерес от гръцка страна, но все още всичко било на ранен етап.

За това, че българската енергетика е раздробена, имало обективни причини и това било изискването за либерализация. Не е добре, когато се преструваме, че има обединяване, а не е така, каза Трайков и даде за пример БЕХ, който имал шапка, но нямал обединение, защото вътре компаниите имали проблеми и конфликти. С преструктурирането на БЕХ тези проблеми щели да се разрешат и да няма дублиращи се структури.

Газът ще се повиши с 16 лв. или с 2,6% според прогнозите на Булгаргаз, каза още министър Трайков.

Започва реклама на България като туристическа дестинация в чужди тв канали, за което са инвестирани 7.5 млн. лева. Ще се появят постоянни клипове в СNN, Евронюз, Нешънъл Джеографик, Евроспорт за 3165 излъчвания, осведоми Трайков. Досега са правени опити за бранд на България като туристическа дестинация, но сега продължават като основното ще е рекламирането на страната ни като място за туризъм през четирите сезона на годината.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4660 |07.07.2010 Тр. Трайков: Газът е скъп, защото у нас влиза скъп . 14| 4703 |06.07.2010 Трайков: Газоразпределители надуват цената с 50% . 15| 5491 |01.07.2010 П. Димитров като Г. Димитров: Газът е като слънцето и въздухът . 8| 4397 |09.04.2010 Тр. Трайков: Няма да национализираме електроразпределението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads