Реклама / Ads
0| 2580 |01.09.2022 НОВИНИ

ЦИК: Още няма резултат от процедурата за машинно гласуване

.
Цветозар Томов, Росица Матева Източник: БГНЕС
Още няма резултат от процедурата за машинно гласуване. Продължават преговорите с евентуалния изпълнител на откритата процедура, която ЦИК обяви. Това заявиха на брифинг зам.-председателите на Комисията Росица Матева и Цветозар Томов.
 

На 6 септември в полунощ изтича срокът за подаване на заявление в чужбина.

 

До момента са подадени над 28 896 електронни заявления и 15-20 заявления, подадени в дипломатическите и консулските представителства. Страните, в които се подават повече заявления са традиционно Турция, Испания, Великобритания, Германия и САЩ. Общият брой на заявленията досега е два пъти по-малък от броя на подадените за този период на миналите избори.

 

Не е ясно колко нови секции ще бъдат открити, но ЦИК не очаква да са повече от 800 в чужбина. В страната в 9363 секции ще се гласува с машини.

 

Предстои Централната избирателна комисия да покаже как ще изглежда бюлетината за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Днес изтича срокът за изготвянето й.

 

Една от партиите - ЕНП не е регистрирала листи. Тя е с номер 21 и няма да фигурира в бюлетината. За партия „Национално движение Единство“ в Монтана и Сливен също няма да фигурира номера й в бюлетината поради нерегистриране на листи в тези райони.

 

До 2 септември е срокът за подаване за гласуване по настоящ адрес. Заявленията се подават в общината. До 17 септември се подава заявление за гласуване в подвижна секция.

 

Най-рано на 6 септември ще има демонстрационни машини за гласуване в областните администрации.

 

Предизборната кампания започва в полунощ - 2 септември. Общо 29 партии и коалиции влизат в битката за 48-ото Народно събрание.

 

Вчера са утвърдени техническите характеристики на бюлетината и след като от БНБ представят образец - следващия четвъртък ЦИК ще я покаже.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2807 |01.09.2022 Мая Манолова: За социологиите няма случай в последните години да са познали . 0| 2706 |01.09.2022 България няма да признава паспорти, издадени от окупирани зони в Украйна . 0| 2991 |31.08.2022 ЕС замразява визовото споразумение с Русия, но няма да наложи обща забрана /обновена/ . 0| 4128 |31.08.2022 Стоичков се изкодоши с Иван и Андрей: Тази година няма да има ”Айн, цу цвайн, цу дрън!”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads