Реклама / Ads
31| 9324 |26.07.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Хванат на летището е вторият заподозрян за убийството на Яна

.
Цв. Цветанов
Преди време Русинов пък задявал актрисата от "Стъклен дом" Радина Кърджилова. Веднага след убийството в Борисовата градина той напуснал страната и се укривал в Турция.
 

Николай Русинов - издирваният втори заподозрян за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, е заловен от полицията, съобщи Дарик радио. Веднага след убийството в Борисовата градина мъжът е напуснал страната и се е укривал в Турция. Според Дарик Русинов имал намерение да се предаде. От прокуратурата потвърдиха, че той е задържан и в момента го разпитват, а по време на кръглата маса за динамиката на конвенционалната престъпност в България 2000 – 2010 г. в НС вътрешният министър Цветанов потвърди, че Русинов е задържан на летище София. Пътувал с редовен полет от Истанбул. Той е предаден на СДВР.

За убийството на Яна Кръстева бе задържан и клошарят Пламен Трифонов.

Междувременно по-рано днес в. Телеграф съобщи, че Николай Русинов задявал актрисата от "Стъклен дом" Радина Кърджилова, докато работел като барман на къмпинг "Смокиня". По думите на приятел на Чеци флиртът между двамата бил мимолетен и приключил бързо. "Виждала съм го, но не ми е близък. Засичала съм го на морето преди две години, но нищо повече не е имало между нас", коментира звездата от "Стъклен дом" и "Тилт". Познатият на Русинов казал още, че той купонясвал с приятели три поредни дни след жестокото убийство на Яна.

В същото време на кръглата маса за конвенционалната престъпност в България 2000 – 2010 г. вицепремиерът Цветанов каза още, че за последните две години има намаляване на тежката организирана престъпност, на престъпленията срещу личността. Продължавала кражбата на черни и цветни метали, като много паметници на културата също били демонтирани и предадени за скрап. Конвенционалната престъпност обаче не е ангажимент само на вътрешното министерство, а социален проблем, подчерта вътрешният министър. Той посочи, че увеличаването й е в районите с безработица и демографски срив.

Започва работа по Национална стратегия по превенция на престъпността заедно с всички институции, каза още министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 121| 6363 |25.07.2011 Цв. Цветанов: Битката ни с престъпността ще се запомни от поколенията . 105| 5391 |20.07.2011 Цв. Цветанов: Политици са зависими от лица като Трактора . 80| 5588 |19.07.2011 Цветанов: Имаме съмнения кой стои зад взривовете . 36| 5040 |06.07.2011 Цветанов: България е на крачки от Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads