Реклама / Ads
36| 5822 |03.06.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Кунева не ни вълнува

.
Цв. Цветанов
В ГЕРБ мълчат по въпроса дали обсъждат кандидатурите на Плевнелиев и Фандъкова за президентските избори; не съм имал критики към съдебната система, съобщи още вицепремиерът.
 

Никога не съм имал критики към съдебната система
, винаги съм давал примери и съм се стремял тя да отговаря на потребностите на страната - да се ръководи от върховенството на закона и присъдите да са съизмерими с тежестта на извършеното деяние, обяви в с. Ръжево Конаре министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщи БТВ.

Цветанов заяви, че приключилата в София операция "Валутата" е изключително успешна, но две от трите задържани лица са били арестувани през юни 2005 г. за подобно престъпна дейност. За още по-голямо съжаление те са получили "тежка" осъдителна присъда от 3 години условно с 5 години изпитателен срок, допълни вътрешният министър. Ако тези хора бяха минали реално през затвора, убеден съм, че и при тях щеше да има превантивен ефект да не се занимават с подобна престъпна дейност, каза още Цветанов.

По отношение на предстоящия избор на 20 юли в НС за членове на Висшия съдебен съвет, които трябва да попълнят парламентарната квота Цветанов каза, че в ГЕРБ се обмисля идеята партията да не участва в предложенията за тези квоти.

Запитан кога ще станат известни номинациите на ГЕРБ за кметове на големите градове, Цветанов отговори, че все още процедурата за номинациите като цяло в страната не е приключила. Изпълнителната комисия е органът, който ще анализира предложенията и ще обяви бъдещите кандидати за кметове и общински съветници, каза той.

Не се вълнуваме от номинации, а и нищо не налага промяна в тактиката на ГЕРБ, коментира още днес шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка със заявеното намерение на Меглена Кунева да се кандидатира за президент. Дали в ГЕРБ обсъждат кандидатурите на Росен Плевнелиев и на Йорданка Фандъкова, Цветанов не уточни, но добави, че медиите ще бъдат информирани в момента, веднага щом решенията бъдат взети.

Вицепремиерът повтори, че няма да навлиза в детайли за това, което обсъжда неговата политическа формация, както и не би искал да прави коментари за решенията на която и да било друга политическа формация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5736 |02.06.2011 Близка на Първанов в комитета на Кунева . 20| 5390 |01.06.2011 Цветанов: Ако внесат вота - ще отговарям с удоволствие . 45| 5699 |24.05.2011 К. Добрев: Гласувам за Кунева, ако се качи на Бузлуджа... . 33| 5587 |17.05.2011 Цв. Цветанов: Недопустимо е да се оценяват чужди посланици!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads