Реклама / Ads
16| 5443 |14.05.2016 НОВИНИ

Цветанов: Не ДСБ, а Радан Кънев подкрепя Плевнелиев

.
Цветан Цветанов
Калфин и Първанов са двете имена, които се спрягат в АБВ за президент, заяви в „Събуди се” зам.-председателят на АБВ Румен Петков.
 

ГЕРБ ще издигне Борисов за президент. Сценариите са три. Единият е Цветан Цветанов да се опитва да направи Борисов президент, за да яхне партията, другият е Борисов да иска да стане президент и да се опитва да обясни това на широката публика.  Третият сценарий е политическа партия ГЕРБ  да разбира, че няма друг сериозен кандидат, коментира заместникът на Първанов кой ще е кандидатът на управляващата партия за президент.

 

Попитан защо преди форума си в неделя, АБВ обяви решението си за излизане от властта, Петков отговори: Ако не бяхме казали решението си на медиите си, щеше да ни питат защо мълчим. Затова избързахме с оставката на Калфин и излизането ни от властта. Това решение не сме го взели във вторник, мислили сме го 3 месеца. Има неща, които пораждат въпросителни. Имаше ли делегация на енергетиката в Китай, има ли делегация на енергетиката в и Япония?

 

На въпрос защо депутати на АБВ не са знаели за решенията на партията, Петков отговори: И парламентарната група на БСП невинаги знае за решенията на столетницата.

 

Цветан Цветанов се включи в студиото на предаването от Русе, за да отговори на Петков дали Борисов е кандидатът за президент на ГЕРБ.  

 

Няма политическа формация, която да си е обявила президентската си двойка, ГЕРБ е единствената, която е заявила, че ще го направи през юни. Имаме голям избор от кандидати, така че няма да е Борисов.

 

Цветанов даде мнение и за подкрепата на Радан Кънев на Плевнелиев в предстоящите президентски избори. „ДСБ да застане зад Плевнелиев в това виждам хаотична непоследователност и неориентираност. Кънев търси поредната интрига, която може да му донесе дивиденти. Ние сме първата страна, която хем участва в управлението, хем е в опозиция. Радан Кънев е взел лично решение за подкрепа на Плевнелиев.

 

Попитан дали ГЕРБ и ПФ ще уеднаквят позициите си за Изборния кодекс, Цветанов отговори: Във вторник, около 17 часа ще вземем решение за ветото на президента. Вече имаме формирана позиция, но няма да е коректно да говоря предварително. Решението ни ще бъде общо с РБ и ПФ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4265 |12.05.2016 Кънев: Борисов може да стане министър на туризма . 2| 4041 |12.05.2016 Цветанов: Издигаме Томислав Дончев за социален министър . 32| 6388 |12.05.2016 Кънев: ГЕРБ са като латино трафиканти и африкански човекоядци в посланията си . 9| 4385 |11.05.2016 Цветанов: Имаме достатъчно силно мнозинство, което да може да управлява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads