Реклама / Ads
0| 4063 |06.01.2017 НОВИНИ

Ученическата ваканция удължена в десетки общини

.
Ваканцията на учениците на много места в страната ще бъде удължена поне до 11 януари заради усложнената от снеговалежите и студа пътна обстановка и разрастващата се грипна епидемия. В петък Министерството на образованието и науката призова кметовете да удължат ваканцията на учениците в бедстващите селища.
 
Това важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи.

До петък следобед ваканцията беше удължена в редица населени места, сред които Стара Загора, Благоевград, Силистра, Софийска област.

За всички училища в област Стара Загора ваканцията се удължава до 10 януари (вторник) включително. През последната седмица в областта има висока заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания със стойности над 330 души на 10 000 население.

До 11 януари, включително, се удължава ваканцията на учениците и в Силистренска област заради влошената пътна обстановка, очакваните ниски температури и настъпващата грипна вълна. Грипна епидемия влиза в сила от утре в Пазарджишка област, където по препоръка на Районната здравна инспекция ваканцията за учениците се удължава също с три дни.

В неделя ще бъде взето решение дали да бъде удължена ваканцията на учениците в област Пловдив.

Учениците от Община Благоевград също са в грипна ваканция до 11 януари включително заради обявената от петък епидемия в общината. Те трябва да са в клас на 12 януари..

В община Велико Търново понеделник и вторник също ще са неучебни дни. Децата трябва да се върнат в класните стаи на 11 януари.

Неучебни дни ще бъдат 9, 10 и 11 януари за училищата в област Ямбол. Причината е повишената заболеваемост, съобщи за Дарик директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Лиляна Генчева.

9 и 10 януари ще бъдат неучебни дни и за децата в област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Решението е взето след проведени разговори с Регионалното управление на образованието и с РЗИ.

Грипната ваканция ще бъде продължена с още три дни в Монтана. Училища и детски градини ще останат със затворени врати до 11 януари, съобщи кметът Златко Живков. Последните данни от Регионалната здравна инспекция сочат увеличаване на заболяванията от грип и остри респираторни заболявания във всички възрастови групи.

В четири от осемте общини в област Ловеч се удължава заради влошените метеорологични условия, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев. Най-дълго ще почиват децата в община Луковит. Те трябва да се върнат в класните стаи чак на 12 януари (четвъртък). Понеделник и вторник (9 и 10 януари) са обявени за неучебни в общините Тетевен и Угърчин, където занятията ще бъдат подновени на 11 януари (сряда). За учениците от община Троян последният почивен ден е 9 януари (понеделник).

С два дни е удължена ваканцията на учениците в шест общини във Врачанско. Заради очакваните ниски температури и многото пътуващи деца 9 и 10 януари - понеделник и вторник, ще са неучебни дни за учениците в общините Борован, Мездра, Враца, Криводол, Роман и Хайредин. Учебните занимания ще бъдат възобновени на 11 януари - сряда. За останалите 4 общини учебните занимания започват в понеделник - 9 януари.

9 и 10 януари ще бъдат неучебни дни и за децата в област Перник.

Ваканцията на учениците в община Шумен се удължава до 9 януари включително.

Със заповед на кмета Иво Димов до 11 януари, включително, се удължава ваканцията и в Димитровград заради многото болни и усложнената зимна обстановка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3778 |03.01.2017 Удължават ученическата ваканция на много места заради грипа . 0| 3656 |03.01.2017 Удължават ученическата ваканция на места заради грип . 0| 3451 |09.11.2016 Депутатите се събраха за час и пак излязоха във ваканция . 2| 3747 |27.10.2016 Депутатите си гласуваха задължителна ваканция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads