Реклама / Ads
1| 3079 |11.06.2021 НОВИНИ

UEFA EURO 2020: Само 16 000 гледат Италия и Турция на 72 хилядния ”Олимпико”

.
”Стадио Олимпико“
Само 16 000 гледат Италия и Турция на 72 000 -ия ”Олимпико”. ”Стадио Олимпико“ е основното и най-голямо спортно съоръжение в Рим. Капацитетът му е за 72 698 зрители.
 

PSR-тестове, сертификат за ваксина срещу Ковид-19 и предпазни маски - това са условията. Въпреки това Рим е зареден с празнична атмосфера.


На Ботуша залагат големи надежди за представянето на "скуадра адзура" на предстоящото европейско първенство". Италианците вярват, че е време за отварянето на нова страница в историята на националния отбор под ръководството на Роберто Манчини. Към този момент изглежда Манчини се представя по най-перфектния начин. 10 победи от 10 мача в евроквалификациите и серия от 27 мача без загуба. В тима на Турция също могат да се уповават на резултатите си от евроквалификациите. Една страхотна победа над световния шампион Франция записаха южните ни съседи.


.

„Сега виждаме светлина в края на тунела след целият този стрес с пандемията. Искаме да направим хората щастливи и да ги впечатлим за 90-те минути. Когато има такива големи събития, дори тези, които не следят футбола, започват да гледат мачовете, така че знаем, че сме важни за всички хора в страната. Първият мач винаги е адски труден. Трябва да се справим с очакванията и да не мислим за тях като нещо негативно. Нужно е да се фокусираме върху нашата работа и да сторим необходимото”, акцентира селекционерът на „адзурите” Роберто Манчини.


.

"За нас е голяма чест да играем в мача на откриването на такъв турнир. Италия е класен тим, който аз много уважавам. Нашият тим ще играе за първи път в мач на откриването, а за всеки, освен трима мои футболисти, това ще е дебют на Европейско първенство. Манчини познава добре турският футбол, тъй като работи в Галатасарай. Той събра под италианското знаме отличен отбор, но сме тук за победа", коментира селекционерът на Турция Шенол Гюнеш преди двубоя.

 

Досега Италия и Турция са играли само веднъж на Европейско първенство през 2020 г., когато четирикратните световни шампиони победиха с 2:1. Това е десето участие на Италия в турнира. Страната има една титла от 1968 година, но и два финала – през 2000 и 20212-а.

 

Върху отбора на Турция пък тежи едно проклютие. Южната ни съседка няма победа над Италия в десетте двубоя помежду им до момента. Заедно с това отборът е загубил всичките си четири срещи при откриване на Европейско първенство. За Турция това е пето участие във футболния турнир на Стария континент.

 

В Група „А“ са още отборите на Уелс и Швейцария.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3726 |10.06.2021 Димитър Аврамов: Прокуратурата стои самотна в битката срещу българското общество . 4| 3241 |10.06.2021 ЕП с нови санкции за приземения в Беларус самолет на ”РайънЕър” и Протасевич . 34| 36873 |09.06.2021 Само във Фрог: Борисов не е имал среща с Херо Мустафа. Казали му, че оттеглят доверието си от него . 15| 22913 |09.06.2021 Само във Фрог: Разбитият самолет се е движел в снижение и с голяма скорост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads