Реклама / Ads
1| 2743 |09.04.2024 НОВИНИ

Украйна нанесе удар по самолетен завод в руската Воронежка област

.
Източник: БГНЕС
Украйна е нанесла удар по самолетен завод в руския град Борисоглебск във Воронежка област, съобщи украинската агенция УНИАН, като цитира украинското военно разузнаване.
 

Вследствие на нападението с безпилотни летателни апарати са ударени основни производствени мощности, коментира пред Радио "Свобода" говорителят на Главното разузнавателно управление (ГУР) към украинското министерство на отбраната Андрий Юсов.

 

"Това е, което можем да установим по информация от различни източници. Имало е тътен – това също можем да потвърдим. Няма да разкриваме подробности, но по предварителна информация са поразени основни производствени мощности на завода", посочва Юсов, цитиран от УНИАН.





Ройтерс също информира за удара, като се позовава на свой източник от украинското разузнаване, който не дава подробности за размера на нанесените щети, както и за използваните при нападението оръжия.

 

По-рано днес руското министерство на отбраната е обявило, че два дрона са свалени над Воронежка област, отбелязва Ройтерс. Според източника на тази агенция е поразен 711 самолеторемонтен завод в Борисоглебск.





Градът е локализиран на около 350 километра от украинската страна на североизточната фронтова линия в Украйна, пояснява Ройтерс, като уточнява, че информацията не може да бъде проверена по независим път. Агенцията припомня, че Украйна е подсилила атаките си дълбоко в руска територия, взимайки под прицел руски военни съоръжения. 

 

Руски канали в приложението "Телеграм" са съобщили, че в нощта на 8 срещу 9 април безпилотни летателни апарати са атакували Борисоглебския учебен авиационен център във Воронежка област, пише УНИАН. Според руската информация нападението е било с два дрона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10373 |09.04.2024 Николай Слатински: Русия напада Полша, a Европа гледа Манчестър Юнайтед - Ливърпул. Тя е сляпа, глуха, няма за Злото, което я връхлита . 3| 2402 |09.04.2024 Еврокомисията: Новите правила за политическата реклама в ЕС влязоха в сила . 0| 2427 |09.04.2024 Южна Корея планира да инвестира почти 7 млрд. долара в изкуствен интелект до 2027 г. . 3| 2617 |09.04.2024 Руслан Трад: Ако доставките на Запада продължат да са ограничени, предимството на руснаците пред Украйна може да достигне своя връх

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads