Реклама / Ads
2| 3815 |02.01.2024 НОВИНИ

Украйна: Терористичният режим в Москва продължава да воюва срещу украинските жени, деца и старци

.
Квартал Соломиански, Киев. 02.01.2024 г. Източник: Валентина Поліщук, 24 Канал/Facebook
"Русия продължава да воюва срещу украинските жени, деца и старци. Към тази сутрин вече се знае за 92 ранени и 4 загинали. Терористичният режим в Москва трябва да почувства, че международната общност няма да си затвори очите за убийството на цивилното украинско население".
 

Това се посочва в изявление на Министерството на външните работи на Украйна относно руските ракетни атаки от изминалата нощ, препубликувано във Facebook от украинското посолство в България. 

 

Ето и целото изявление. Запазваме оригиналното изписване на Руската федерация, Русия и Москва с малка буква заради символното значение на изписването:

 

"В нощта на 2 януари руската федерация извърши поредната масирана ракетна атака срещу украински градове.


Противникът изстреля десетки ударни дронове, крилати и аеробалистични ракети по Киив, Харкив, Миколаив, Кропивницки (известни още и като Киев, Харков, Николаев, Кропивницки, бел. ред) и други населени места.






В Киив бяха регистрирани редица разрушения, включително удари в жилищни сгради, склад, супермаркет и газова инфраструктура. В някои райони на столицата няма ток и вода.


руската федерация също атакува жилищни райони на Харкив.


Към тази сутрин вече се знае за 92 ранени и 4 загинали. Като се има предвид, че издирвателно-спасителните операции продължават, броят на жертвите може да се увеличи.


русия продължава да воюва срещу украинските жени, деца и старци. Атакуваните от руската армия обекти са изключително цивилни.


Министърът на външните работи Дмитро Кулеба призова чуждите държави да реагират решително на поредната руска терористична атака, като предприемат набор от мерки, които, наред с други неща, ще включват ускоряване на доставката на Украйна на допълнителни системи за противовъздушна отбрана, бойни дронове от всякакъв тип, ракети с голям обсег на действие над 300 километра, вземане на решение за прехвърляне на замразени руски активи за нуждите на Украйна и прекратяване на контактите с руски дипломати в съответните столици и международни организации.






Терористичният режим в москва трябва да почувства, че международната общност няма да си затвори очите за убийството на цивилното украинско население и унищожаването на критична украинска инфраструктура".

 

Масирани руски атаки срещу цивилни украинци имаше, както в изминалата нощ, така и през последните дни.

 

Украинската медия "24 Канал" съобщава пет деца, които са сред жертвите в Харков - три 9-годишни момчета, както и момичета на 6 и 13 години. 

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3835 |02.01.2024 Залужни: Свалихме 72 от общо 99 изстреляни ракети, включително 10 "Кинжал" . 0| 3773 |02.01.2024 Промоцията VIP HIT WIN на WINBET ще разпредели награден фонд от 500 000 лв. . 0| 3745 |02.01.2024 Пиратка избухна в ръката на 3-годишно дете, откъсна два от пръстите му . 7| 7123 |02.01.2024 Съобщение от Харков: Не се тревожи за мен, тревожи се за България! Не си ли представите какви варвари са орките на Бункерния, загубени сте!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads