Реклама / Ads
3| 3068 |11.10.2022 НОВИНИ

Украйна си върна телата на 62-ма загинали войници

.
Киев обяви днес, че си е върнал 62 тела на убити свои войници, включително на тези, които загинаха през юли при обстрела на затвора в Оленовка, в окупираната Източна Украйна, съобщи Укринформ.
 

"Шестдесет и двама паднали герои се завърнаха у дома", се казва в изявление на украинското министерство, отговарящо за реинтеграцията на окупираните от Русия територии.

 

Според същия източник някои от телата идват от затвора Оленовка, в окупираната част на украинската Донецка област, предаде Франс прес. Десетки затворници загинаха при обстрела на затвора през юли. Киев и Москва се обвиняват взаимно за нанасянето на удара.

 

При днешните удари срещу енергийни обекти в централната част на Украйна са причинени сериозни разрушения, съобщи губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко.

 

"Руснаците са изстреляли ракети по енергийната инфраструктура в районите на Павлоград и Камен: има сериозни разрушения", съобщи губернаторът, като добави, че "много села са без електричество".

Енергийни обекти в Западна Украйна бяха засегнати и при вчерашния обстрел.

 

В региона се въвежда режим на максимално спестяване на електроенергия, "за да могат да работят болниците, транспорта и друга важна социална инфраструктура", добави губернаторът, като призова жителите към икономии.

 

Руски удари, насочени към енергийната инфраструктура на Украйна, бяха нанесени и днес. На юг "в резултат на удари с безпилотни самолети и ракети бяха повредени два обекта" в района на Виница, като бяха ранени най-малко двама, съобщи южното командване на украинската армия във Facebook.

По-рано губернаторът на Лвовска област съобщи за "три експлозии в два инфраструктурни обекта в региона"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3038 |11.10.2022 Военният експерт Илия Налбантов: Бизнесът ще плати цената за нерешителността на София по Украйна . 6| 6391 |11.10.2022 Радев се събуди! Деветима президенти, сред които и нашият, осъдиха избиването на цивилни в Украйна . 0| 2904 |11.10.2022 ЕС планира 1,5 млрд. евро помощ месечно за Украйна през 2023 г. . 5| 4848 |11.10.2022 Проф. полковник Недялков: Конфликтът в Украйна ще ескалира, трябва да търсим възможности за суверенитета си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads