Реклама / Ads
12| 4642 |05.02.2023 НОВИНИ

Украинските медии съобщиха за оставка на министъра на отбраната Алексей Резников

.
Олексий Резников
Украинският министър на отбраната Олексий Резников може да подаде оставка следващата седмица, пише Украинска правда, позовавайки се на източници в президентската канцелария, кабинета на министрите и правоприлагащите органи на Украйна.
 

Според събеседниците на изданието сега екипът на Володимир Зеленски решава къде да премести министъра, тъй като „никой в ​​кабинета на президента на Украйна няма съмнения, че той трябва да остане в екипа“. Между другото се обмисля и вариантът Резников, който е юрист по образование, да заеме поста министър на правосъдието. Депутатът от Върховната Рада Алексей Гончаренко говори за същото на 1 февруари .


В същото време източниците на РБК-Украйна, които също съобщиха за възможната оставка на Резников, твърдят, че "разговорите за преместването му на поста министър на правосъдието не са верни". Депутатът от Радата Ярослав Железняк каза по-рано , че Резников може да отиде на работа в Министерството на стратегическите индустрии.


Събеседниците на двете издания казват, че един от възможните кандидати за ръководител на украинското министерство на отбраната е началникът на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов.


Самият Резников коментира слуховете за уволнението си по следния начин: Нито един чиновник не е вечен в стола си. Трябва да сте подготвени, че този етап ще приключи. Решението дали да бъде министър на отбраната или не се взема от един човек - президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той дава представа за назначаването, а Върховната рада назначава. Затова само по решение на президента на Украйна ще взема определени решения. И тогава ще направя това, което Зеленски ми предложи. Ще направя всичко за нашата победа. Професията ми на адвокат ми позволява да мисля оптимистично, че ще намеря интересен проект за себе си, за да не само спечеля тази война, но и да накажа военните на Руската федерация.

 

В края на януари няколко високопоставени служители бяха уволнени в Украйна след корупционни скандали . На 1 февруари СБУ извърши поредица от обиски в домовете на служители и бизнесмени. Министерството на отбраната на Украйна попадна в един от скандалите: ведомството беше обвинено в закупуване на храна за военнослужещи на цени два до три пъти по-високи от обичайните цени на дребно. Поради това заместник-министърът на отбраната Вячеслав Шаповалов подаде оставка , а Богдан Хмелницки, директор на отдела за държавни поръчки на ведомството, който подписа договорите, беше уволнен.

 

Превод: Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3271 |20.01.2023 България получи евросредства за украинските бежанци . 5| 5678 |19.01.2023 Калин Георгиев към медиите: Не е красиво да сте четвърта съдебна инстанция. На вас ви е секси . 31| 3476 |12.01.2023 Володимир Зеленски увери, че ще осигури всичко необходимо на украинските войници в Бахмут и Соледар . 3| 3128 |08.01.2023 Ивайло Мирчев: Ще поканим Telus в Комисията по култура и медии на изслушване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads