Реклама / Ads
30| 5113 |30.07.2010 НОВИНИ

Дж. Уорлик: България може да живее със слънчева енергия

.
Джеймс Уорлик
Диверсификациятата е разумен ход, но година по-късно не виждам резултати, съобщи американският посланик.
 

Нито една държава не бива да е зависима само от един източник на енергия. Премиерът каза, че се интересува от диверсификацията, което е разумен ход, но година по-късно не виждам резултати, обяви по БТВ посланикът на САЩ Джеймс Уорлик. Американският посланик се появява за интервю за втори път тази седмица по национална медия.

Той обясни, че в България идват компании, интересуващи се от енергия от слънцето и от шистов газ. България можела да е една от водещите страни в света по отношение на слънчева енергия. 80 мегавата е изключително голям капацитет и съоръжението можело да се изгради край Силистра на неизползвана площ. Ако искаш да привлечеш инвеститори в който и да е сектор, една година е твърде дълъг период от време за даване на разрешение. Ако правителството се ангажира за постигането на диверсификация, трябва да предприеме конкретни мерки, могат да вземат мерки не само свързани със слънчевата енергия и шистовия газ, каза Уорлик, според когото сега трябва да се работи по разработването на алтернативни източници на енергия, като можело да не става дума за Русия, защото имало и други държави. Ние все още сме зависими от доставките на нефт от други държави, но работим и по други алтернативи, което България също трябва да направи, категоричен беше американският посланик.

За интеграцията на ромите у нас, той каза, че много от програмите не са били много успешни, защото трябва да има ангажимент от страна на правителството.

Трябва да има конкретна система, с която да се проверяват съдиите, да сте сигурни, че те са достатъчно квалифицирани и честни, коментира Уорлик съдебната система.

МВР наистина изключително добре се справя с решаване на проблемите с организираната престъпност и корупцията, разбира се, ще се правят грешки, но е важно да се обърне внимание на разрешаването им, коментира Уорлик случая в Кърджали. Трябва да има проверка, и ако има сгрешили полицаи, те трябва да понесат наказание, завърши посланикът на САЩ Джеймс Уорлик.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11758 |27.07.2010 България – европейски рекордьор по смъртност . 3| 4915 |27.07.2010 България плаща 55 хил. евро по 8 дела в Страсбург . 42| 5198 |27.07.2010 Дж. Уорлик: Преговорите между България и Русия не са прозрачни . 1| 5909 |26.07.2010 Дъждове заливат Централна България, потоп в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads