Реклама / Ads
11| 3438 |07.03.2021 НОВИНИ

Уредихме здравеопазването и ваксинациите. Да борим и търговията с гласове с щаб, а?

.
Ивайло Иванов Източник: БГНЕС
Напоследък всичко у нас се решава със създаването на щабове. Проблеми със здравеопазването – хайде един щаб. Проблеми с ваксинацията, с икономиката – заповядайте още един-два. Проблеми с корупцията? Ами защо да не пробваме да я борим с… нов щаб.
 

Блестящата идея съобщи днес в ефира на bTV гл. секретар на МВР Ивайло Иванов.

 

Щабът на прокуратурата, полицията и ДАНС щял следи за търговия с гласове. Иванов уточни, че това било едно много трудно доказуемо престъпление.

 

„Въпреки това ние няма да оставим сигнал, на който да не се реагира. Всеки един, който има такъв сигнал и разполага с информация за купуване на гласове – може да го подаде на тел. 112 или в най-близкото районно управление и областна дирекция на МВР. Не трябва да забравяме, че в една такава обстановка много от сигналите имат съвсем друга цел – злепоставяне на някой конкретен опонент. За да сме обективни и безпристрастни трябва да извършим пълна проверка, за да преценим дали това е реално подаден сигнал“, посочи Иванов.

 

Той уточни, че конкретни сигнали за купуване на гласове към момента няма, но има информация за евентуално извършване на такива престъпления.

 

„Като погледнем назад към предишни избори – има доста хора, които вече са осъдени и са изтърпели съответните присъди за такъв вид престъпления. Отделно – дори и да не сме успели да съберем достатъчни и конкретни доказателства, които да бъдат годни за прокуратурата и за съда, аз смятам, че с нашите действия поне сме успели да преустановим това порочно действие“, каза главният секретар.

 

Той беше категоричен, че подобни престъпления се доказват трудно заради невъзможността за събиране на годни доказателства. Иванов не пожела да прогнозира дали тази година ще има много сигнали за опорочен вот.

 

„Виждате, че от доста време политическата обстановка в България е доста обострена, изнервена. От опита, който имаме досега – МВР винаги е било отдушник за всички успехи или неуспехи. Ние сме свикнали. Но голяма част от моя екип е с дългогодишен опит в тази сфера. Избори като избори“, завърши главният секретар.

 

Над 20 хил. полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на парламентарния вот. Това на практика е цялата униформена полиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2973 |19.02.2021 ПЕС: В Националните планове да намерят място здравеопазването, образованието, зелените политики и върховенството на закона . 24| 7007 |26.12.2020 Мартин Димитров: Така изглежда здравеопазването в залеза на 2020 и след толкова години ”ГЕРБ” . 61| 4870 |19.12.2020 Министър Ангелов: Здравеопазването у нас е достъпно и навременно . 20| 7459 |30.11.2020 Проф. Генчо Начев: Парите в здравеопазването изтичат като вода в пясък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads