Реклама / Ads
12| 4399 |02.09.2023 НОВИНИ

Вълнения в червено: БСП очаква пълен крах на местните избори в София

.
Пълен провал на изборите в София очакват от БСП. Според представители на левицата червените ще имат едва няколко места в общинския съвет.
 

Заместник-председателят на Парламентарната група на "БСП за България“ и член на Националния съвет на партията Георги Свиленски предложи първото място за коалиционен партньор в листата да бъде деветото, а не шестото, както е заложено в проекта за решение, предават от Българската телеграфна агенция.


Предвижда се БСП да участва на вота в местна коалиция от партии с наименование “БСП за България“. В нея влизат “БСП за България“, коалиция "Левицата!", коалиция "Неутрална България", ПП "Европейска сигурност и интеграция", ПП "Бг социалдемокрация и евролевица", ПП "Атака", Отечествен съюз и Земеделски съюз “Александър Стамболийски“. 


Секретарят по коалиционната политика в Изпълнителното бюро на столичната организация Жельо Бойчев докладва водените до момента разговори с потенциални коалиционните партньори. Той посочи, че са водени и разговори с “Възраждане“, която обаче ще участва навсякъде със собствени кандидати. Бойчев каза, че интензивни разговори е имало с “Има такъв народ“ и с “Български възход“, но, за съжаление, и с двете партии не е постигнат вариант за политическо взаимодействие. Той коментира, че Ваня Григорова е достатъчно автентичен и искрен кандидат за кмет и може да им позволи да проведат битката за София. 


Георги Свиленски коментира, че на практика не се е получило широко обединение център и всичко вляво.

 

"Сега обединяваме усилия с “Левицата!“, като ще им дадем едно служебно шесто място. В предложената таблица до шесто място БСП има трима представители, изключвам водача, който е председателят на Градската организация", посочи той.

 

По думите му според социологическите прогнози БСП ще има между пет и седем съветници. Това означава, че БСП ще има четирима, т.е. няма да може да формира група, за която са нужни петима общински съветници. 


Росен Малинов предложи да утвърдят това, което е постигнато. За да се стигне до едно такова разпределение са водени нелесни разговори, отбеляза той. Тези мрачни прогнози за пет-седем съветници сме ги чували в годините назад, резултатите са съвсем различни, допълни Малинов.


Жельо Бойчев коментира, че политиката е и битка на интерпретациите. Той посочи, че си дава сметка каква е тежестта на коалиционните партньори и предлага да се наблегне на това, че БСП се явява на тези избори в широка местна коалиция.


Не очаквайте, че само интерпретацията, че сме голяма коалиция, ще доведе до по-високи резултати, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя попита кой е шестият в листата и от коя партия в коалицията е. 


Жельо Бойчев отговори, че предвиждат шестото място да е за представител на “Левицата!“, но не знае името на кандидата.


Заседанието на Градската конференция на БСП-София продължава при закрити врата. Предстои да се определи подредбата на листата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4387 |30.08.2023 МОСВ предупреждава: Очаква се повишение на речните нива в страната . 4| 4404 |29.08.2023 Проф. Радулов: Щом кюлчетата и пачките се оказаха ”шега”, очаквам и парите, които е носил Божков да са шега . 6| 7013 |28.08.2023 Живодар Терзиев: Очаква се поскъпване на горивата през септември . 3| 9255 |27.08.2023 На плаж през септември? Какво време ни очаква

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads