Реклама / Ads
38| 4544 |11.07.2008 НОВИНИ

Върнаха Бончев с тежки поражения, отвлякоха жена му

.
След зверски мъчения президентът на "Литекс" е изоставен край Княжево в безпомощно състояние. Открит е от полицаи и веднага вкаран в реанимацията на ВМА. При освобождаването срещу 400 000 лв. откуп похитителите задържат съпругата, искат още 2 млн.
 



litex-angel-bonchev.jpg Снощи полицейски патрул открива безпомощен мъж в квартал Княжево до пътя между София и Перник. Президентът на футболен клуб "Литекс" е бил в тежко състояние, неконтактен, без документи. Спешно е приет във Военно-медицинска академия, установена е неговата самоличност. Похитителите са отвлекли съпругата му на срещата за освобождаване на Бончев срещу откуп.
Източници от МВР съобщиха пред Frognews.bg, че близкият съратник на Гриша Ганчев в "Литекс" има редица тежки поражения по тялото си и очевидно е измъчван жестоко след изчезването на 22 май пред дома му в кв. "Дървеница".

От ВМА потвърдиха, че Бончев се намира в реанимация, с тежко психическо разстройство и нарушена мозъчна дейност. Менталните поражения не са причинени от удари, вероятно той е бил подложен на психо-медикаментозен тормоз. Останалите рани по тялото не застрашават живота му.

Задържането на съпругата Камелия подкрепя версията, че Бончев е дължал солидна сума пари покрай увлечение по хазарта. По всичко личи, че откупът не покрива борчовете. Според неофициални данни похитителите са получили около 400 000 лева и настояват за още 2 млн. Предаването на парите явно е извършено в пълна дискретност, без знанието на МВР. По същото време се знаеше, че Гриша Ганчев е в чужбина по бизнес ангажименти. Съседка на семейство Бончеви от блок 43 в столичния квартал Дървеница сподели пред Би Ти Ви, че и съпругата на Ангел Бончев била с разклатена психика след отвличането, тя често плачела и била силно притеснена. Севда Димитрова каза, че 2 дни преди отвличането е била при Бончеви и те били в добро настроение, нямало причини да се страхуват от нищо и затова Ангел Бончев не ходел с охрана. Според нея някои от лансираните версии в медиите били пълни глупости. Близките на семейството разпространиха специална декларация до средствата за масово осведомяване, в която призовават държавата и съответните институции да се намесят с цялата си сила и да разрешат случаят.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5678 |30.05.2008 Изчезването на Бончев - заради дългове от хазарт? . 6| 5699 |23.05.2008 Животът на Ангел Бончев - оценен на 3 млн евро? . 1| 8114 |22.05.2008 Шефът на "Литекс" Ангел Бончев изчезна . 1| 4946 |02.05.2008 Жена загина, а мъж е с тежки травми след пожар в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads