Реклама / Ads
1| 2662 |23.06.2023 НОВИНИ

Васил Пандов: Процедурите за избор на шеф на БНБ и НЗОК трябва да бъдат замразени докато не ги обсъдим с колегите

.
доц. Васил Пандов, ПП-ДБ Източник: Стопкадър: NOVA NEWS
Процедурите за избор на шеф на БНБ и НЗОК трябва да бъдат замразени докато не ги обсъдим с ГЕРБ-СДС. Това заяви пред NOVA NEWS доц. Васил Пандов от ПП-ДБ.
 

"Искаме механизъм, който да гарантира заложеното в декларацията ни с ГЕРБ-СДС. Няма коалиционно споразумение, но чрез декларацията стъпихме на основни принципи, отклонението от общите цели е в нарушение на поетия ангажимент. Мария Габриел пое ангажименти съвместно с акад. Денков и ние стоим зад тях. Не е имало прецедент когато премиерът подаде оставка, НС да реши той да продължи да изпълнява задълженията си, струва ми се, че и сега няма да се случи", отбеляза експертът.

 

Той изрази мнение, че назначенията на ниво зам.-министри и областни управители се съгласуват с Мария Габриел.

 

"Затова и на много места още не са факт. ГЕРБ-СДС не определят назначенията, но всяко едно се обсъжда с тях. Не искаме да се стигне до разрив, да не се загуби трудно постигнатият консенсус за управление. Предлагаме на ГЕРБ-СДС разговори, на които да се върнем към декларацията на Денков и Габриел. Точките, които залагаме, се съдържат в декларацията. Ако има разговори, може да бъде приет и вариантът на ГЕРБ-СДС за шеф на БНБ", категоричен бе доц. Пандов. 

 

По думите му МФ е било подведено, защото поправката в ЗОП предвижда голяма

реформа.

 

"Концептуално не можем да накараме всички лични лекари да наддават за най-ниска цена, същото важи и за операциите. След среща между министъра на финансите, председателя на БСЛ и съсловни организации, и е договорено МФ да не внася поправките за разглеждане в НС", коментира доц. Пандов.

 

Според него дефицитните антибиотици и другите лекарствени продукти трябва да се предписват само електронно, за да се проследява наличността им.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2806 |23.06.2023 Васил Пандов от ПП-ДБ за раздора с ГЕРБ: Следващите дни са решаващи! . 10| 3370 |22.06.2023 Асен Василев: Няма да има орязване на заплатите, пенсиите се вдигат . 0| 2742 |21.06.2023 Мария Габриел и Асен Василев влизат в Тристранката . 4| 3196 |20.06.2023 Политическите реакции за бюджета на Василев. Оптимизъм или притеснения?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads