Реклама / Ads
33| 13598 |14.06.2016 НОВИНИ

Н. Василев: Скоро ще има утрояване на дълга, спиралата е неизбежна

.
Николай Василев
България влиза в дългова спирала. Смениха се много правителства и нямаше бюджетни дефиците. Всички правителства в последните 8 години обаче, управляват икономиката така, че има бюджетни дефицити. Скоро ще има утрояване на дълга, само за 8 години, което е много неприятно.
 
Това заяви в предаването Деня ON AIR бившият вицепремиер и министър на транспорта Николай Василев. Той предупреди, че някои от най-големите държавни катастрофи са след дългови кризи.

"В добрите години трябва да има излишъци, за да може всяка година държавата да е по-малко задлъжняла от предходната", обясни икономистът.

Той коментира и ползите от предстоящата концесия на Летище София. Според него синдикатите не са прави да са против концесията на летището, а единственото важно нещо в случая е, че са се събудили. "Ако промените цифрите, те пак ще са против", отсече експертът.

"Важният въпрос е правилно ли е да се концесионират летища и пристанища, а отговорът е категорично да. Ползите са много. Знам как трябва да изглежда модерно летище през 21 век. За мен новият терминал не попада в категорията на атрактивните летища по света. Летището е празно и скучно", коментира Николай Василев.

Той изрази мнение, че "на държавата не й е работа да управлява такива обекти и е най-добре да предостави управлението на световен и модерен оператор".

Според Николай Василев не може да се говори за евентуално оскъпяване на летищните такси и билетите.

"Летището трябва да събира такси, но това не означава оскъпяване на билетите. Против са тези хора, които традиционно са против всякакви концесии от 25 години. Министерството трябва да концесионира летището по най-професионалния и прозрачен начин. След две години няма да познаем този терминал", посочи икономистът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4832 |10.06.2016 Шефът на ГДБОП: Случилото се в Слънчев бряг е по-скоро инцидент . 5| 4925 |04.06.2016 Американка откри труп в купения си наскоро хладилник . 5| 4653 |03.06.2016 Експерт: Скоро ще се иска съфинансиране от собствениците за санирането на жилища . 2| 5439 |28.05.2016 По 150 водачи с превишена скорост ловят на ден в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads