Реклама / Ads
6| 4036 |15.06.2016 НОВИНИ

Виктор Лилов: Прайдът в София не е демонстрация, а за равни права

.
Виктор Лилов
Виктор Лилов, политикът който призна хомосексуалността си, бе категоричен, че прайдът в София не е демонстрация, а искане за равни права. Той изрази опасенията си, че има потенциал да се случи насилие, тъй като маршрутите на двете шествия съвпадат. „В демократична държава не е редно да има хора с по-малко права. Всички сме равни“, смята той.
 
Отхвърлянето на различния индивид много често е повод той да бъдат дехуманизиран. Хомосексуалистите се приемат като допустими жертви, затова съчувствието в обществото след трагедията в Орландо не е толкова голямо, каза още Лилов в предаването "Лице в лице" по БТВ. Това са драматични човешки съдби. Гледайки репортажите стана ясно, че двама от загиналите са смятали да се женят и да създадат семейство, отбеляза Лилов. По думите му нападателят от Орландо не е бил на себе си.

Според него същото се случва и с бежанците, защото са различни от нас. „Обществото ни приема, че има страшно много хетеросексуални, но в същото време не им дава равни права. Имам много познати, които приемат различията ми и за тях това не е повод да имат различно мнение за мен. В България няма нито една политическа сила, която да подкрепи каузата на различните хора. Не разбирам липсата на съчувствие в такива моменти. За мен това, което се случи в Орландо беше близко до мен, защото самият аз съм такъв. Хората се превръщат в жертви, заради някакъв признак. Съчувствието щеше да е по-голямо, ако ние като общество имахме възможност да се срещаме с хомосексуални и с трудностите, които имат“, убеден в Лалов.

„Това е културен модел. Той съществува дотогава докато обществото не го отхвърля. Заради своята сексуална идентичност тези хора са лишени от редица права. Когато човек израства в нетолерантна среда, в която разбира, че няма смисъл от неговия живот, често свършва със самоубийство или с масово убийство“, убеден е политикът с различна сексуалност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4648 |11.02.2016 Момиченце на 2,6 г. почина от грип „Виктория” . 0| 5031 |21.06.2015 Румънският премиер Виктор Понта все пак се оттегля от поста си . 0| 4585 |17.06.2015 АБВ издигат Виктор Йоцов за шеф на БНБ . 2| 4817 |03.06.2015 Виктор Чаушев ще е съдия по делото "Октопод"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads