Реклама / Ads
95| 14283 |30.01.2014 НОВИНИ

Висш магистрат удари кола и избяга, КАТ крие инцидента

.
Борислав Сарафов Източник: Булфото
Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е катастрофирал в София преди дни, но от КАТ скрили тази информация от медиите. Причина за пазенето на тайна е, че висшият магистрат не останал на местопроизшествието до идването на полиция, а си тръгнал, въпреки настояването на водача на ударената кола, научи Фрог нюз от източници в полицията.
 
Нещо повече, Сарафов предложил на шофьора на пострадалия автомобил пари, за да ремонтира смачканите ламарини. Човекът обаче отказал и настоял да изчакат униформените, за да се състави акт за катастрофата и да се изясни вината на магистрата. Това обаче раздразнило Сарафов, който се качил на личното си БМВ и отпрашил в неизвестна посока.

Когато униформените пристигнали на местопроизшествието, пострадалият в ПТП разказал какво се е случило и заявил, че според него магистратът е употребил алкохол. Вероятно тази е била причината, според гражданина, заместникът на Сотир Цацаров, отговарящ за делата срещу организираната престъпност и корупцията, да избяга от мястото на произшествието.

 

Полицаите описали всичко това в протокола. По-късно обаче случаят не намерил място в сводката за ПТП през денонощето, която се публиква в сайта на пътна полиция.

 

Предполага се, че на висшия магистрат е наложена глоба за неадекватното поведение.

 

Той със сигурност е обяснил своето поведение с това, че е бързал за някоя много важна среща или съвещание, коментираха пред Фрог нюз негови колеги.

 

Зам.-главният прокурор засега мълчи за инцидента. Той бе потърсен от медията да изложи своята гледна точка за случилото се, но не бе намерен на телефона му.  

 

Пропомняме, че Борислав Сарафов нашумя, когато се кандидатира в последния момент за главен прокурор преди година и нещо. Не успя в надпреварата и след това бе назначен за зам.-главен прокурор. В имотната си декларация той описва, че притежава 6 жилища - 5 в София и едно в испански курорт, плюс къща в курорта Момин проход. Медиите не обръщат внимание на този факт, въпреки че за друи магистрати, кандидати за високи постове, се разразиха истински скандали около техни сделки и притежавани имоти.

 

Работил е по известни дела. Гордеел се пред колегите си с делото срещу т.нар. Братя Галеви от Дупница, които обаче като чуха присъдите си духнаха от страната и все още са в неизвестност. Нито еин магистрат не пое отговорност за този голям гаф. Работил е и по Христофорос Аманатидис - Таки, който се покри в Дубай, а тамошните власти отказаха да ни го върнат, въпреки международната заповед за арест. Според юристи именно прокурорски грешки и недоглеждаия са довели до този отказ. Документацията за екстрадирането се забавила неясно защо, освен това била неизрядна и пълна с пропуски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6084 |24.01.2014 Искат отвод на съдията по делото на Цветанов, магистратът не го дава . 5| 5267 |22.01.2014 Николай Радулов: Записът на Патрашкова е рекламен трик . 20| 6311 |19.01.2014 Николай Камов: БСП се възхищава на Иван Костов . 36| 5889 |17.01.2014 Позиция от Николай Бареков, Председател на ГС „България без цензура”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads