Реклама / Ads
15| 5179 |09.04.2010 НОВИНИ

VIVACOM съди БНТ1 за 8 млн. лв. дългове

.
От VIVACOM обявиха, че в съда е внесен иск срещу Българската национална телевизия.
 

Представители на компанията оповестиха, че настояват да започне процедура по изплащането на дълга, който националната телевизия е натрупала към оператора от август миналата година. Към момента БНТ1 дължи на телекома 8 200 000 лв. за пренос и разпространение на сигнала на телевизията в цялата страна.

Националната телевизия не е предоставила погасителен план за дълговете си до 9 април, както бе първоначално договорено, въпреки желанието на VIVACOM да разреши спора извън съда. Съдебният иск е крайната стъпка, която телекомът предприема, след провала на няколкомесечни преговори с БНТ1 за изплащане на дължимите суми. Ръководството на телевизията беше официално уведомено за възможността VIVACOM да предприеме всички законови мерки в защита на интересите си, ако телевизията не предостави конкретно предложение за покриване на натрупаните задължения.

„VIVACOM e публична компания, която носи отговорност пред акционерите и клиентите си. БНТ е единствената телевизия, която ползва услугите за пренос и радиоразпръскване на VIVACOM, без да заплаща дължимите суми за толкова дълъг период от време. Така останалите клиенти на тази наша услуга се оказват в неравнопоставено положение спрямо обществената телевизия. Ние не бихме допуснали това," заявяват от VIVACOM и декларират, че прилагат еднакви условия спрямо всички свои клиенти, които ползват услугат пренос и разпространение на ефирен сигнал.

Към момента всички телевизии, излъчващи национална програма заплащат по единна ценова листа и ползват идентична отстъпка за радиоразпръскване в цялата страна. Цената се калкулира на база час излъчена мощност и зависи от това какъв капацитет ползва съответният ефир в момента. Капацитетът, който обществената телевизия ползва в изградена мрежа, покрива повече от 98% от населението и се състои от над 600 обекта в цялата страна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6586 |25.11.2009 Вдовицата на Самоковеца си платила дълговете . 9| 6720 |08.07.2009 Българските магистрати без имоти, затънали в дългове . 6| 5674 |30.05.2008 Изчезването на Бончев - заради дългове от хазарт? . 2| 8670 |28.06.2007 Бизнесмени: Коен и Федяев са инсценирали смъртта си заради дългове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads