Реклама / Ads
3| 4061 |12.07.2021 НОВИНИ

Владислав Панев: Вариантът „служебно правителство“ с парламентарна подкрепа за реформи е възможен

.
Владислав Панев Източник: БГНЕС
„Това може да се окаже един от вариантите, доколкото част от служебните министри си вършат работата много добре. Ако такова правителство прерасне в редовно, това означава, че ще имаме и парламент, който да извърши необходимите промени в съдебна реформа и в регулаторите. Вече оттук нататък важното е дали ще има мнозинство за такива реформи.
 

Ако такова има, то вариантът „служебно правителство+“, но с парламентарна подкрепа за дълбоки реформи е възможно.“ Така отговори пред БНР на въпрос дали ДБ са склонни някои от сега действащите служебни министри да запазят своите постове Владислав Панев, водач на листата в 24 МИР София, съпредседател на „Зелено движение” и заместник-председател на групата на „Демократична България“ в 45 НС.


Цената на „Демократична България“ са истинските реформи в редица области. ДБ няма да отстъпи от основните си принципи – модернизация, законност, справедливост и свобода. „Оттам нататък можем да търсим компромис по отношение на останали политики, но от най-важните няма как да отстъпваме.“, категоричен бе Панев.


„Не сме склонни на компромиси по отношение на главните ни приоритети, което означава, че нови избори са евентуално вероятни“, посочи той.


Името „Росенец“ е още доста прясно за нас и избирателите и няма как да преговаряме с ДПС, изтъкна Панев.


„Естествено, ако те решат да подкрепят правителство на дълбоките реформи – те все пак го заявяват това, нека го подкрепят, но разговори, преговори, извиване на ръце с ДПС ние няма да правим.“


Вятърът духа в платната на новите политически формации, категоричен е Владислав Панев. Крайно време е парламентът, правителството, управлението да достигнат до дневния ред на обществото, коментира той.

 

В анализа си на изборните резултати Панев отбеляза, че в областните центрове е налице доста висок ръст на подкрепата за ДБ. Според Панев е намален контролираният вот, но е рано да се правят изводи за избирателната активност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3110 |09.07.2021 Математик: До края на юли Делта вариантът ще доминира у нас . 18| 3337 |07.07.2021 Проф. Николай Витанов: ”Делта” вариантът се опитва да пробие у нас, но не успява . 9| 4898 |29.06.2021 Д-р Аспарух Илиев предупреждава: Делта вариантът на коронавируса се разпространява и трябва да се спазва дистанция . 8| 4138 |22.06.2021 Антъни Фаучи: Вариантът Делта е най-голямата заплаха в Съединените щати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads