Реклама / Ads
0| 5667 |18.07.2010 НОВИНИ

Внимание - язовири вземат жертви!

.
Телата на трима удавници в неохраняеми водеми и язовири са открили екипи на „Гражданска защита”, съобщават от дирекцията.
 

Вчера в язовир „Девене", област Враца е намерено тялото на 14-годишно дете. Във водоема на кв”Кремиковци” е открито вчера тялото на 55-годишен мъж, което е предадено на следствените органи.

В язовир „Копринка", Казанлък, се удавила възрастна жена, която близките й издирват вече три дни.

Oт дирекцията съобщиха още, че на един от островите на река Арда в община Маджарово вчера мъж е останал блокиран, след като от язовир „Студен кладенец" са изпуснати водите. Екип на „Гражданска защита" е успял да достигне мъжа с лодка и са го прибрали невредим.

Екипи на "Гражданска защита" продължават издирването на удавеното момче край микроязовир „Средногорци". През нощта служутели на дирекцията постоянно са наблюдавали реката. Днес ще бъде източена водата от водоема с надеждата на изхода при преливника да открият тялото на момчето.

Кметът на село Средногорци Светлан Младенов потвърди, че екипи на „Гражданска защита", пожарната и полицията и хора от селото с прожектори са обикаляли около реката. По думите му вчера 5-6 часа водолази претърсвали вира, но издирването е било безрезултатно.

Другото момче, което е подало сигнала, е изпаднало в шок.

„Цялото село е потресено, това е втори случай, в който деца стават жертви на това място", коментира Младенов.
На същото място през декември 2008 година след катастрофа се удавиха 4 деца от селото.

Къпането в този участък на реката е абсолютно забранено, но за съжаление водоемът е неохраняем. В района на ВЕЦ-а има табела, че къпането е забранено, но по поречието на реката такива табели липсват.

От "Гражданска защита" предупредиха за по-високо внимание през горещите дни, когато все повече хора отиват да се къпят във водоеми, които не са охраняеми.

Опасност за инциденти има и заради голямата амплитудна разлика между температурата на водата при повърхността и температурата под 80 см., която е повече от 15 градуса.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4973 |07.06.2010 20 ст. ни вземат от дебитните карта при пазар . 2| 5296 |16.02.2010 Реки и язовири преливат, много селище бедстват . 0| 11717 |23.01.2010 Внимание – студ и рекордно ниски температури у нас . 7| 5200 |25.12.2009 Убиха 23-годишен авджия по невнимание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads