Реклама / Ads
0| 2234 |12.09.2022 НОВИНИ

Водата в Карловско все още е негодна за пиене

.
Наводнението в Карлово
Продължава работата по отстраняване на щетите от голямото наводнение в Карловско. Водата в цялата община остава негодна за пиене и готвене, а употребата ѝ е позволена само за битови нужди.

Електрозахранването е възстановено почти навсякъде, екипи на ВиК работят за възстановяване на водоснабдяването.

От днес започва поетапна дезинфекция на улици, обществени сгради и частни дворове в селата Богдан, Каравелово и Слатина, за да не се допусне разпространение на заразни болести, съобщават от общинския кризисен щаб.

 

Повече от 113 единици едро, средно и малогабаритна строителна техника разчистваха вчера пораженията от наводнението в карловските села Богдан, Каравелово и Слатина.

В речните корита, по улиците и частните домове в засегнатите села работиха 28 камиона, 13 колесни комбинирани багера, 4 булдозера, 4 фадроми, 8 верижни багера, 4 щипки, 20 резачки, 27 бобката и др.

 

На терен вчера в засегнатите села бяха над 1000 души доброволци от цялата страна, както и 111 военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия.

 

Работата на доброволците и военнослужещите беше координирана по места от 22-ма служители в общинската администрация, съобщават от кризисния щаб. През целия ден работи и разпределителният център в сградата на община Карлово.

 

Усилията на щаба са насочени на първо място към разчистване и укрепване на речните корита в засегнатите села. На някои места наносите достигат до 4 метра височина и ако не бъдат отстранени има опасност при нов проливен дъжд, селата отново да бъдат наводнени. Продължава разчистването на улиците и частните дворове.

По разпореждане на кмета д-р Емил Кабаиванов са спрени всички отпуски на служителите в община Карлово. Кризисният щаб на Община Карлово е в 24-часов режим на работа, като вчера проведе заседание в присъствието на областния управител на област Пловдив Ангел Стоев.

 

От щаба призовават доброволци от цялата страна да се свържат с Кризисния щаб и да вземат участие в дейностите по възстановяване на засегнатите села.

Банкова сметка за дарения:

 

IBAN: BG81FINV91508416025382

BIC FINVBGSF

ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6

Титуляр: Община Карлово

Код за вид плащане – 44 51 00

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2254 |12.09.2022 След водния ад в Карловско: Близо 290 000 лв. са набрани през DMS кампаниите до момента . 0| 2305 |12.09.2022 Психологът на УМБАЛ „Чирков“ в Карловско: Хората са етап на реорганизация, следва адаптация . 0| 2285 |12.09.2022 Шефът на агенцията по горите: Проверяваме сечта в Карловско. Извадиха 30 коли от тинята . 0| 2269 |11.09.2022 Продължава разчистването на наводнените села в Карловско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads