Реклама / Ads
0| 3664 |05.07.2022 НОВИНИ

Войната в Украйна, ден 133: Нарушен е съветският стереотип „Нито крачка назад“, отбрана на стратегическия Славянск

.
Руската армия се опитва да пробие към Славянск откъм Изюм. В сутрешния си доклад от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна посочват като атакувани населените места Борохородично, Мазановка и Долина. Тези села се намират между окупирания град Изюм в Харковска област и Славянск, който е под контрола на украинските власти.
 

В Краматорското направление руската армия е извършила артилерийска подготовка, форсирала е река Северски Донец и се укрепва в районите на Лисичанск и Белогоровка. Вчера вечерта украинските военни потвърдиха, че Лисичанск е попаднал вече в руски ръце.


В Донецкото направление натискът е по линията Северск - Бахмут.


В посока Харков руските военни се опитват да попречат на ВСУ да започне настъпление.


Според съветника на Зебенски Арестович като успех при отстъпленето при Лисичанске е нарушеният съветски стереотип „Нито крачка назад“, заяви съветникът на Зеленски

 

„Основни задачи на операцията бяха: да блокира основните сили на противника, да им нанесе загуби, да спечели време за доставка на западни оръжия и подобряване на втората линия на отбраната, да създаде условия за нашите настъпателни действия в други части на фронта. Задачи са изпълнени. „Химарс“-ите са тук, загубите на руснаците са ужасяващи, втората линия на отбраната е готова, въоръжените сили провеждат контранастъпателни действия в три участъка на фронта – при Угледар, Запорожкото направление и Херсон“, посочва Арестович.

 

Руснаците също атакуват в три участъка – Харков, Изюм, Бахмут.

 

„Преди месеца на един-двама наши те имаха пет. Едно от основните постижения на тази операция е разрушеният червеноармейски стереотип „Нито крачка назад“, който 8 години по инерция оказваше натиск върху нашата военната мисъл “, обяснява Арестович.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2948 |04.07.2022 ЕС създава платформа за възстановяване на Украйна след войната . 0| 3178 |04.07.2022 Болград се сбогува с бесарабски българин, загинал във войната в Украйна . 0| 3074 |04.07.2022 Войната, ден 132: Москва обяви победа над Лисичанск, засилват се атаките в Донецка област . 0| 4113 |03.07.2022 Попов: Петков и Василев се съгласиха с нашите забележки, че има нарушена комуникация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads