Реклама / Ads
4| 11736 |18.06.2024 НОВИНИ

Войници на Пхенян преминаха за кратко границата с Юга, отговориха им с предупредителни изстрели

.
Източник: БГНЕС
Севернокорейски войници са преминали за кратко през силно укрепената военна демаркационна линия с Южна Корея при втория подобен инцидент между двете враждуващи страни за по-малко от две седмици, съобщи ДПА, цитирайки изявление на Сеул.
 

След като южнокорейските гранични патрули са произвели предупредителни изстрели, войници на Корейската народнодемократична република (КНДР) веднага са се оттеглили отново през границата, посочиха от Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

 

Това се случва, след като Сеул информира за аналогичен инцидент миналата седмица, за който се твърди, че е станал на 9 юни. Както и при предишния случай, според южнокорейските военни, групата севернокорейски войници, състояща се от около 20-30 души, е носела строително оборудване.





Те вероятно са преминали демаркационната линия, която се намира в рамките на демилитаризираната буферна зона, случайно, заявиха от Обединения комитет на началник-щабовете, като поясниха, че не са наблюдавани никакви необичайни действия.

 

Неотдавна Сеул изпрати войници на различни места в северната част на демилитаризираната зона, за да извършват строителни дейности, посочва ДПА.

 

Генералният щаб на въоръжените сили на Южна Корея заяви, че освен поставянето на противопехотни мини севернокорейците изглежда са укрепили и пътища, използвани за военни цели, и са издигнали конструкции, чието предназначение остава неясно, но вероятно представляват противотанкови препятствия.





Южнокорейската армия информира, че от април насам няколко севернокорейски войници са загинали при експлозии на мини.

 

Напрежението по демилитаризираната зона и морската граница, които разделят двете държави, отново започва да се покачва, пише ДПА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2644 |18.06.2024 Социологът Кънчо Стойчев: Протестът е пред нас . 21| 10836 |18.06.2024 Скандал: Радев отказа среща с премиера на Черна гора след 4-минутно чакане. А как чака Путин? . 19| 3640 |18.06.2024 Радослав Бимбалов: Организираната простащина е по-организираната престъпност и това го крещя отдавна . 3| 14179 |18.06.2024 Проф. Гарабед Минасян: Само с по-висока инфлация в продължение на десетина години можем да влезем в еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads