Реклама / Ads
0| 4019 |15.05.2022 НОВИНИ

Володимир Зеленски: Стъпка по стъпка караме окупаторите да си тръгнат от Украйна

.
Володимир Зеленски Източник: БГНЕС
Ситуацията в Донбас остава много тежка. Това предупреди украинският президент Володимир Зеленски, който разговаря в Киев с делегация от американския Сенат. Въпреки това той заяви: „Стъпка по стъпка ние караме окупаторите да си тръгнат от украинската земя, ще ги накараме да си тръгнат и от морето ни“.
 

Сраженията в Донбас продължават на фона на съобщенията, че руските войски са изтласкани от Харков, а в района на Изюм е предприето контранастъпление.

 

Украинският министър на отбраната Олексий Резников посочи, че страната „навлиза в дългосрочна фаза на войната“.

 

„Руските военни до момента се опитват да покажат поне някаква победа. На 80-ия ден от нахлуването това изглежда особено безумно, но те не спират с тези усилия. Благодарен съм на всеки, който поддържа отбраната и приближава за Донбас, Приазовието и Херсон това, което се случва сега в района на Харков. Стъпка по стъпка ние караме окупаторите да си тръгнат от украинската земя, ще ги накараме да си тръгнат и от морето ни“, заяви Зеленски.

 

Турция изрази готовност да изпрати кораб, който да евакуира останалите украински бойци и цивилни от завода „Азовстал“ в Мариупол. Според турския президентски говорител Ибрахим Калън, хората могат да бъдат отведени до Бердянск, откъдето да се качат на турски кораб до Истанбул.

 

Москва отхвърли твърденията на украинските военни за нанесени щети на руския логистичен кораб „Всеволод Бобров“.

 

Делегация на републиканците в Сената посети Киев и се срещна с президента Зеленски, в момент когато в горната камара на американския Конгрес се обсъжда пакет помощи за Украйна от близо 40 млрд. долара.

 

Междувременно руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов заяви, че руските дипломат във Вашингтон получават заплахи, включително и за физическа разправа. Според Антонов посолството на Руската федерация прилича на обсадена крепост и работи във враждебна среда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3388 |13.05.2022 Зеленски: Стратегическото поражение на Русия вече е очевидно за целия свят . 0| 3590 |11.05.2022 Володомир Зеленски: Членството в НАТО не би означавало война . 0| 3099 |11.05.2022 Зеленски: Когато си възвърнем всичко наше, ще завършим тази война . 0| 3856 |09.05.2022 Володимир Зеленски: Скоро ще има два Дни на победата в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads