Реклама / Ads
0| 4792 |15.06.2022 НОВИНИ

„Вот на недоверие“: 5 хил. души говорят за това

.
Източник: БГНЕС
„Вот на недоверие“ – 5 хил. души говорят за това. Това ни показва социалната мрежа Фейсбук, а ние сме сигурни, че тези, които говорят за това са много повече. Събрахме коментари на политици и общественици, които споделят какво смятат за внесения по-рано днес вот на недоверие срещу правителството от страна на ПГ на ГЕРБ-СДС.
 

.

Внесеният вот на недоверие, който ще бъде подкрепен от 4 парламентарни групи по красноречив начин е демонстрация на съюза между Кремъл и корупцията у нас.

Имаме на практика 4 бизнес проекта като лидерски партии, създадени и захранвани с корупционни пари и всички с тесни връзки с Кремъл. Но в съвсем различна роля.

Имаме варненска колона, която изпълнява идеологически функции по директното откъсване на България от Европа и НАТО - като за целта използва целия пропаганден арсенал в медиите, парламента и на улицата да подготвя общественото мнение за промяна - с ясната цел референдум.

 

Имаме “бургаска” бизнес колона около Росенец, която играе за руските корпоративни интереси у нас и в чужбина. Дори успя да пласира съпредседател на група в Европарламента. Голямата задача е да блокира всякакви опити за налагане на върховенство на закона и политики у нас, които могат да нарушат нейния комисионерски бизнес модел. Засега Европа е блокирана, но получиха изненада от САЩ през Магнитски, което силно ги сплоти в кръгова отбрана за тяхната легитимност.

 

Имаме и уличните ”момчета” от трибуквените групировки, които се опитват да играят голямата игра на руския батко - услуга срещу участие в потоците. Рожби на ДС или на самия корупционен модел, тяхното участие в политиката е изцяло посветено на парите и нищо друго. Затова са един ден атлантици, друг ден кремълофили - в зависмост от моментния интерес. Но винаги са против всичко и всички, които биха застрашили техния корупционен начин на съществуване.

 

Във вота единствено не участва друга русофилска партия БСП, но с настояването на връщане на хартиените бюлетини тя също ще ревитализира корупционния модел - който у нас тръгва от изборите, през кюлчетата в чекмеджетата, докато завърши със смяна на геополитическата ориентация на страната. Която до скоро не пречеше, напротив оттам идваше далаверата. Но със смяна на кормилото в САЩ и антикорупционното законодателство на ЕС - Западът започва да става прекалено опасен за нашата корупционна класа. Особено когато не те, а друг започне да представлява западните интереси у нас.

 

В това е драмата и причината за вота - връщане на контрола върху институциите, които разпределят порциите. Тогава ще видите всички без “Възраждане” отново в евроатлантически блясък. А Македония ще си остане специалната въдица за избирателите, която да отклонява вниманието от корупцията.

 

Дотогава ще използват най-силния останал контрол - върху медиите -  да ни занимават нон-стоп с характера, обичаите, дори морала на премиера и че всичко е станало нетърпимо.

За тях.

 

Евгений Кънев

 


 

ГЕРБ са внесли вот на недоверие, но и предложение за поредна промяна в Изборния кодекс за връщане на хартиените бюлетини.

 

Целта е една - отново изборни манипулации и яко купен вот! За разлика от Борисов или любимата му говорителка Десислава Атанасова, аз съм бил наблюдател в изборните секции и с очите си видях разликата преди и след въвеждане на машинното гласуване. Вместо с часове да се броят хартиени бюлетини и да има множество грешки в протоколите, с машините процесът беше бърз, ефективен и без грешки!

 

Да е ясно - в момента се извършва организирана и координирана атака срещу една от малкото полезни промени в Изборния кодекс. Не е случайно, че основни застъпници след ДПС и ГЕРБ за хартиен вот са и отдавнашни разпространителите на герберска пропаганда - издателят на „Труд“ Петьо Блъсков, издателят на ПИК Недялко Недялков, Николай Бареков, Антоанета Христова, ММА-боецът Станислав Недков-Стъки и др.

 

Задкулисието и мафията не пестят средства и говорители, за да продължат да дерибействат над държавата и народа.  Въпросът е дали ще им го позволим или ще проспим поредният исторически момент, след който блатото, в което сме затънали ще стане по-дълбоко?

 

Борис Бонев

 


 

Щом Възраждане и ИТН бързо, бързо подкрепиха невнесения още вот на недоверие на правителството, значи договорките са направени и механизмът за връщане на мафията на власт е пуснат.

 

ГЕРБ са ключовия център и играч.

 

При това положение единственият начин за осуетяване на идването на мафията на власт е масов уличен протест в София преди гласуването на вота на недоверие. За да покажем какво чака следващите им опити за власт - нон стоп протести.

 

Дванадесет години ми стигат. И поредното правителство Беров ще ми дойде в повече.

Трябва пълна мобилизация, защото искат да ни върнат в кошмара.

 

Във война сме и изходът и зависи от всеки един от вас. Или мафията/паразитите, които живеят и съществуват от публични средства или ние.

 

Илиян Василев

 


 

Ако ГЕРБ внасят вот на недоверие, Продължаваме промяната са близо до това да съберат нужните им депутати. ГЕРБ искат да ги изпреварят и затова внасят вот, за да свалят правителството, докато все още е разклатено. Днес излезе информация, че ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане гласуват сходно по ключови теми. Това го знаехме. Коалиция ‘Москва’ е впрегнала всички сили, за да дерайлира страната и да я върне в лапите на Русия. Нищо не остана от евроатлантическата фасада на ГЕРБ и Борисов. Съвсем ясно е вече кой кой е в българската политика.

 

Емил Соколов

 


 

9 години след #ДАНСwhitme

Пеевски седи на първия ред на парламента.

4 месеца протести през 2020г. и чекмеджетата още работят.

Къде е обществото?

Къде е чувството ни за справедливост? 

#Кой е във ВСС, който не иска да освободи Гешев?

Герб искали вот на недоверие. Ще искат!  Бе направен опит захранването на чекмеджетата да бъде спряно и мафията се активизира.

Докога бе, уважаеми българи, ще сме зрители?

 

Стела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3048 |15.06.2022 Без червени линии: ГЕРБ щели да говорят с всички за вот на недоверие . 0| 4055 |10.06.2022 Зарков: Петков и Нинова говорят за правителство на малцинството, а такова животно няма . 0| 5279 |09.06.2022 Атанас Атанасов, ДБ: Каквото и да ви говорят, да знаете, че става въпрос за пари . 0| 4890 |16.05.2022 Трифонов с остро предупреждение към ПП: Правят и говорят каквото си искат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads