Реклама / Ads
2| 5066 |15.10.2007 НОВИНИ

Вотът на недоверие към кабинета е внесен

.
Опозицията внесе вота на недоверие към правителството. Той е във връзка с кризата в образованието. 64 народни представители от всички опозиционни политически партии в парламента са се подписали под искането.
 

Внасянето става след като необходимите подписи бяха събрани още миналата седмица, но опозицията тогава даде ултиматум на правителството от 48 часа, в които да решат проблема. Под вота са се подписали 64 народни представители от всички опозиционни политически партии в парламента.Това е трети вот на недоверие към кабинета “Станишев”. Първите два бяха за бедствията и за здравеопазването.

Безотговорното поведение на българското правителство създаде най-сериозната криза в образованието през последните 17 години. Тя води до необратими последици в българското общество, неспособността на правителството да реши проблемите на образованието предизвика безпрецедентната учителска стачка - се казва в мотивите, изложени от опозиционните партии в Народното събрание за внасянето на вот на недоверие към кабинета “Станишев".Според десницата образованието реално не е приоритет на правителството “въпреки многобройните заклинания и популистки обещание за повече финансови средства”. Днешното правителство ликвидира покупателната сила на учителските заплати. Опозицията твърди, че в момента реформите представляват само закриване на училища и съкращаване на учители, но не предлагат перспективи за подобряване условията на учене и цялостно повишаване качеството на българското образование

Внасянето на вота на недоверие към правителството заради образованието, дава отговор на въпроса дали се политизират учителските стачки, смята депутатът от НДСВ и заместник-председател на парламентарната комисия по образование и наука Татяна Калканова. Според нея дискусиите около вота на недоверие и изобщо разговорите между учителите и правителството щели да доведат до добър край за всички страни, ако в хода на разговорите имало по-малко популизъм.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5316 |08.09.2007 Скритият сътрудник на ДС от ДСБ бил министър в кабинета „Костов" . 5| 4914 |22.08.2007 Тити Папазов бил непознат за Костов, ДСБ гони Етем и Кабил от кабинета заради ценовия шок . 0| 5268 |18.07.2007 Първи лек ремонт на кабинета, опозицията иска още смени на министри . 1| 5146 |13.07.2007 Петър Димитров и Меглена Тачева са новите лица в кабинета, ще има агенции за сигурността и горите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads