Реклама / Ads
0| 2277 |29.09.2024 НОВИНИ

Времето се обръща: Валежи, гръмотевици и силен вятър в цялата страна днес

.
Източник: личен архив
Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд. Следобeд валежите ще обхванат Централна, а към края на деня и Източна България.
 

Значителни ще са валежите в Централна и Източна България, където ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Ще прегърми и на места в Западна България. Вятърът от северозапад ще се усили, ще бъде силен до бурен, и с него ще нахлува по-студен въздух. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 16-19° в Западна и Централна България до 30° в Югоизточна.

 

По Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на много места ще има мъгла или ниска облачност. Към края на деня облачността ще се увеличи. Вечерта и през нощта срещу понеделник на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се значителни количества. Ще има условия и за градушки. Максимални температури: 24°-27°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.







В планините от запад-северозапад облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Температурите през деня ще се понижават и към 15 часа на височина 1200 метра ще бъде 8-9°, на 2000 метра - около 6°, а към края на деня по най-високите ни върхове в Рила и Пирин около 0°.

 

През нощта срещу понеделник на много места в страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и силен северозападен вятър. Интензивни ще са явленията в Североизточна България. В понеделник ще остане ветровито. Над източната половина от страната ще се задържи облачно и с валежи, докато над западната валежите ще спрат. Във вторник и в сряда отново ще бъде слънчево, с максимални температури между 19° и 24°.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2325 |29.09.2024 ISW: Западът е разтревожен от военната подкрепа на Китай за Путин . 3| 2148 |29.09.2024 Кой ще е евентуален наследник на убития лидер на Хизбула? . 5| 10651 |28.09.2024 Израел обяви военна блокада на Ливан, проирански милиции - "всеки ционист в Бахрейн" за легитимна цел. Удари около Йерусалим . 21| 2533 |28.09.2024 Изборите в Австрия утре: Възможно ли е ситуацията с членството на България и Румъния в Шентен да се промени?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads