Реклама / Ads
9| 2855 |21.04.2021 НОВИНИ

Ще дойде ли Бойко Борисов в НС? Втори опит за изслушване на Кирил Ананиев

.
Кирил Ананиев Източник: БГНЕС
Очаква се тази сряда финансовият министър в оставка Кирил Ананиев да съобщи от парламентарната трибуна за състоянието на държавната хазна и на фискалния резерв. Това е втори опит за изслушването му.
 

Такова бе поискано още в петък, но след напрежение в пленарната зала Ананиев я напусна, без да докладва пред депутатите от 45-ото Народно събрание.

 

Друга точка от дневния ред на депутатите е изслушване на министър-председателя в оставка Бойко Борисов относно Националния план за възстановяване. Не се очаква обаче той да се яви в Народното събрание.

 

Причината: Във вторник от болница „Софиямед“, в която се намира след операция на коляното, той заяви, че няма да се яви. Имало други подготвени хора, които могат да говорят за плана.

 

От днес депутатите ще гласуват електронно, което се очаква да облекчи значително работата им.

 

Днес за първи път ще заседава и временната комисия за ревизия на управлението. 45-ото Народно събрание реши да провери дали има злоупотреби и нарушения при изразходването на средства от Министерския съвет, както и всички дръжавни органи и дружества  през последните 10 години. В комисията влизат 18 народни представители, а начело застава Мая Манолова.

 

Междувременно правителството в оставка ще заседава. 28 на брой са точките за обсъждане в предварителния дневен ред.

 

Заседанието е традиционно за сряда. Този път обаче премиерът и министрите са в оставка, което съвсем не ограничава техните правомощия. Планирано е те да допълнят Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки и да предложат и приемат промени в законите за околната среда, за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата, както и в този за изпълнение на актовете за обезпечаване на имущество.

 

Министрите в оставка ще се занимават и с концесии. Ще се открие процедурата за морски плаж Кабакум-централен, ще се прекратяват прехвърлят и дават такива за полезни изкопаеми и инертни и строителни материали. Министърът на транспорта в оставка ще отчита изпълнението на концесии, сключени от него в периода 2019-2020 година.

 

Ще се направят и вътрешни промени в бюджета на финансовото министерство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 12085 |20.04.2021 Секретен Доклад: Доган, Пеевски, Борисов, Булгартабак, контрабанда и финансиране на тероризма . 35| 10341 |20.04.2021 Георги Марков: Не те ли е срам бе, Митов? Унижавате Бойко! . 17| 4417 |20.04.2021 Харалан Александров: Борисов е като пясъчен часовник. ГЕРБ са на сухо, лющят си семките . 8| 5075 |20.04.2021 Симеон Николов: Бойко е излетял в пропаст, а натиска още спирачката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads