Реклама / Ads
0| 5159 |20.05.2011 НОВИНИ

Задържан при акция „Слънчогледите” остава в ареста

.
Ивелин Вълчанов от днес е с мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. Той е разследван заедно с други двама за участие в престъпна група, създадена за източва ДДС чрез сделки със зърно, извършвани от реални и фиктивни фирми.
 

36-годишният варненец е привлечен като обвиняем заедно с Румен Д. и Чавдар Ив., затова, че източили чрез измамните сделки повече от 600 000 лева ДДС. Въпреки изключително краткия срок на разследването, започнало на 17 май тази година, спрямо Ивелин са предявени обвинения затова, че в периода от 1 април до 18 май тази година в организирана престъпна група избегнал установяването и плащането на данъчни задължения. До настоящия момент размерът на щетата, причинена на фиска възлиза на повече от 600 000 лева.

Групата беше разкрита преди дни при съвместна акция на Икономическа полиция Варна, данъчните служби, ГД "Криминална полиция" под ръководството на Варненска окръжна прокуратура. Извършени били обиски и претърсвания на адреси в Свищов и във Варна. Иззети били оригинални печати, множество документи, фактури, договори, бордера за банкови преводи и други материали, пряко свързани с разследваните данъчни престъпления. Назначени са множество други процесуално следствени действия, които е възможно да доведат до увеличаване размера на щетите за държавния бюджет.

Днес Варненският окръжен съд се съобрази със събраните само до настоящия момент доказателства и материали, които по безспорен начин обосновават предположението, че Ивелин е съпричастен към дейността на престъпното сдружение.

Установено било, че групата използва документи с невярно съдържание и по този начин избегнали плащането на данъци в големи размери. Секретните материали по това дознание по безспорен начин установили връзката между тримата обвиняеми. Единият от тях все още се издирва. Освен наличието на обосновано предположение за авторството на данъчното престъпление, ВОС намира, че е реална и опасността ако е на свобода Вълчанов да се укрие или да извърши друго престъпление. Основание за този извод съдът намира в обстоятелството, че обвиняемият е предприел действия по укриването на предмети и книжа, необходими за разследването, открити по-късно в дома му във Варна.

Ако обжалва днешното определение на съда, Ивелин Вълчанов ще се яви пред Варненския апелативен съд на 31 май 2011 година от 10,00 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4768 |20.05.2011 Зам.-министър С. Боянова се окада чиста, остава на поста . 4| 4921 |19.05.2011 Спецакция разби престъпна група отмъкнала 4 млн.лв . 0| 5002 |17.05.2011 Килърът Атмаджов остава в ареста . 18| 4836 |17.05.2011 Изоставаме в темпа на развитие, призна Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads