Реклама / Ads
14| 5760 |15.03.2012 НОВИНИ

Закопчаха бандите, опитали да прегазят полицаи в столицата

.
След бясно преследване по улиците на София полицаи успяха да обезвредят и заловят опасна банда грабители, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

 

Мутрите с мерцедес направили опит да прегазят униформените и избягали с мръсна газ. Те са застигнати от предупредителни изстрели на криминалистите от сектор „Грабежи” и Групата за проникване и специализирани полицейски операции „Кобра” при СДВР.

 

Бандата е следена в продължение на месец, като пръв е засечен тарторът - О.Х. на 41 години от Самоков, който се подвизавал в столицата и бил въоръжен с незаконен пистолет. Ортаци му били В.П. на 19 години от Банкя, К.П. на 24 години от Годеч и Б.Й. на 21 години от Костинброд. След събрани доказателства, че групата възнамерява да извърши кражба от пункт за изкупуване на черни и цветни метали в покрайнините на София, полицаите засекли колата им около полунощ пред голяма търговска верига и ги проследили.

Пред блок в жк: „Стрелбище” бандитите нападнали мъж, набили го, свалили якето от гърба му и се метнали в мерцедеса. Отказали да се подчинят на полицейските разпореждания, шофьорът подкарал бясно колата по тротоара и се опитал да прегази тримата полицаи. Те ги подгонили из улиците на София. Престъпниците не реагирали на подадените звукови и светлинни сигнали от полицейските автомобили.

Около бензиностанция на бул. „Константин Величков” полицаите ги засекли и след като те отново не се подчинили, произвели предупредителни изстрели. Мерцедесът се блъснал в оперативния автомобил. Трима от бандите били закопчани от полицаите, а четвъртият успял да избяга, но за малко. Скоро с помощта на автопатрул на Трето районно управление и той бил спипан.

На мястото на грабежа е извършен оглед – иззета е скъсаната качулка на якето на жертвата, мобилен телефон, цигари и запалка. В багажника на „Мерцедес” - а било открито якето на потърпевшия.

Четиримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Двама от тях – О.Х. и Б.Й. са криминално проявени. О.Х. е известен за кражби, осъждан, а 21-годишният младеж е регистриран за грабежи, кражби, хулиганство и притежание на дрога. Образувано е досъдебно производство.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5140 |14.03.2012 Закопчаха общински шеф, рекетирал бизнесмени . 24| 7383 |28.02.2012 Закопчаха Барона, въртял нелегално казино в партиен клуб . 2| 5793 |26.02.2012 Закопчаха сирийци без документи . 3| 5644 |09.02.2012 Закопчаха БГ-измамници в Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads