Реклама / Ads
0| 3674 |21.02.2017 НОВИНИ

Заплахи и обвинения в детската градина с краста

.
Вчера само 5 деца бяха на детска градина в старозагорското с.Братя Даскалови, където бяха диагностицирани 3 случая на краста. Според родителите, ръководството е можело да спре опасната зараза преди месец, но е проявило небрежност.
 
Във филиала на детска градина „Боряна” в селото се обучават общо 13 деца. Манол Манолов е баща на едно от тях: „Ние забелязахме между пръстчетата на едната му ръчичка, забелязахме пъпчици и на китката. Отидохме при личната докторка, която ни издаде направление за дерматолог, ние го заведохме и тя установи диагнозата – краста”.

Майката на момченцето е педагог в същата градина. Преди месец тя забелязала обриви между пръстчетата и по коремчетата на други две деца: „Уведомила е медицинското лице, то ги е прегледало и е установило, че тези обриви са от храна, перилни препарати, просто алергия...”.

Три деца от детска градина в с. Братя Даскалови са се разболели от краста. Те са посещавали една и съща детска градина, но според родителите ръководството не е звело адекватни мерки, за да ограничи заразата

Двете дечица продължили да посещават забавачницата, а миналата сряда обриви се появили и между пръстчетата на детето на Манол. Чак тогава вече идва и диагнозата, но от лекарите в Стара Загора - краста. В петък Манол и съпругата му взели съгласието на родителите и на другите две деца и ги завели на преглед.  И те били със същата диагноза.

Директорката на градината Маргарита Василева обаче твърди пред bTV, че не е видяла документи, според които двете деца са с краста. След като в миналия четвъртък се разбрало, че все пак има дете, болно от краста, от Първомай бил извикан специалист дерматолог, който прегледал останалите. Според неговото становище болни от краста нямало.

По указание на общината, била проведена и дезинфекция на помещенията. Отделно дрехите и бельото на децата преминали през специално изпиране.

Василева твърди, че никой от родителите не е казвал, че няма да си заведе детето на градина. Един от тях, Петър Стоянов, обаче споделя друго пред камерата ни: „Заплашват ме, че щели да ми спрат детските, децата да са на градина и ми звънят по телефона, даже: Пускайте си децата, нямало краста. Пък то има краста…”.

До края на тази седмица здравната инспекция ще провери на място детското заведение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3939 |17.02.2017 Ненчев: Има противоречия между Герджиков и Янев за обвиненията ми . 1| 3591 |15.02.2017 Ненчев видя политическа атака в обвиненията за 100 поръчки . 0| 3451 |07.02.2017 Лех Валенса: Не съм бил доносник, обвиненията са унизителни . 0| 3806 |01.02.2017 Биячите на 3-годишния Христо вече са с по-тежки обвинения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads