Реклама / Ads
28| 7375 |04.06.2012 НОВИНИ

Започна Страшният съд в БСП

.
М. Манолова
Червените приемат за абсурдна и тезата, че Добрев и Червеняков имат нещо общо помежду си, тъй като отношенията между двамата са в "ледена епоха".
 

Страшният съд на БСП излезе с присъди по "Сливенгейт" след неколкочасови разпити на "Позитано" 20, пише в. Стандарт. Сваляне на политическото доверие и забрана за кандидатиране на изборни длъжности ще бъдат вписани в партийното досие на главния герой в скандала - Мартин Славов.
Новият председател на националната контролна комисия Мая Манолова свика специално заседание заради скандалните записи от града на сините скали, в които местният шеф на социалистите Мартин Славов лъсва в уговорки за корупция по изборите.

Той е дал пълни показания пред другарите си, а заедно с него на "червеното килимче" за обяснения била привикана част от ръководството на сливенската структура.

Страшният съд е излязъл с предписание към сливенските социалисти да гласуват оставката на Славов като председател на структурата на предстоящата й конференция на 23 юни. Тогава другарите му от тамошната партийна организация ще трябва да приемат и социалистът да отнесе наказание по устава 2 в 1. "Очаквам решението за наказание да се гласува в Сливен, в противен случай имаме готовност да излезем с такова от страна на контролната комисия", предупреди Манолова местните. По думите й на конференцията социалистите трябва да се водят не само по устава на партията, а и от морално-етичните норми. Манолова даде да се разбере, че Страшният съд може да заседава по казуса със Сретен Йосич и връзките му с депутата Кирил Добрев и Младен Червеняков, "но силно се съмнява за "степента на достоверност на фактите". "Не ни е страх да се самосезираме, но за всички е ясно, че вече навлизаме във времето на предстоящите избори", каза още Манолова, намеквайки за политическа атака към съпартийците си от страна на ГЕРБ. Скандалът гръмна преди дни, когато съдът в Шумен изслуша запис между основния свидетел по процеса "Килърите" Боян Джамалов и шефа на отдел "Контратероризъм" в ГДБОП Валентин Цоновски. От СРС-тата ставало ясно, че  Добрев и съпартиецът му Младен Червеняков са имали връзки със сръбския наркобос Сретен Йосич. Според свидетеля с пари на комшията се финансирало младежкото БСП. "Твърденията са нелепи, нито в личен, нито в служебен план познавам лицето Йосич", заяви пред "Стандарт" Добрев. Той уточни, че това е казал и на лидера на БСП Сергей Станишев. Двамата са разговаряли по темата на Ботевите чествания във Враца, а определението за скандала в крайна сметка било "абсурдно". Според Добрев "атаките от ГЕРБ не трябва да се използват за разчистване на вътрешнопартийни сметки". Междувременно шефът на комсомолците Явор Гечев заяви, че дейностите на младите социалисти се финансират само от бюджета на БСП. Червените приемат за абсурдна и тезата, че Добрев и Червеняков имат нещо общо помежду си, тъй като отношенията между двамата са в "ледена епоха". В предаването "На 4 очи" по Нова тв Червеняков също отрече да познава Сретен Йосич и нарече скандала "атака срещу БСП".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8917 |22.05.2012 Започна изпускането на язовир "Студена" . 7| 6273 |19.04.2012 Започна разрушаването на "Златна перла"; бивш кмет недоволен . 33| 5487 |06.02.2012 Започна разследване на причините за потопа . 6| 5614 |22.11.2011 САС започна делото срещу Кoвачки в негово отсъствие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads