Реклама / Ads
0| 4830 |05.04.2022 НОВИНИ

Защо украинците надписват с химикал децата си? 3-годишната Вера, която разтърси света

.
Източник: instagram.com/kosadcha
На 24 февруари светът на украинците се преобърна с главата надолу. В момента, в който Русия нападна Украйна, хората там осъзнават, че животът им никога няма да бъде същият. Сега в него има място само за страх са себе си и за децата си, и омраза...омраза към тези, които са дошли по земите ми да убиват хора.
 

Руснаците не само унищожават инфраструктурата в Украйна, нанасят въздушни удари по училища, детски градини, болници, родилни домове и жилищни комплекси, но и жестоко убиват и изнасилват цивилни. А най-тъжното е, че сред пострадалите има и деца.

 

Спомняте ли си историята за момчето, което само премина границата и не успя да сдържи сълзите си от страха и болката от раздялата с родителите си? Спомняте ли си 10-годишните момиченца от Буча, които бяха открити със сълзи след изнасилване от руснаците? Помните ли как тези „освободители“ убиха мъж пред очите на жена му и детето му, а след това изнасилиха жената? Тази война не щади никого.

 

Още повече боли, когато става дума за деца... невинни. Родителите, за да защитят по някакъв начин децата си, вече са стигнали дотам, че оставят на гърба си надписи с името, фамилията, датата на раждане и телефонните си номера. Никога не знаеш какво може да се случи утре.

 

Тази трогателна снимка сподели украинската журналистка Алеся Бацман.

 

„Разбирате ли защо има надписи с химикал на малкия гол гръб на това момиченце? Защото е 21-ви век. Защото Русия нападна Украйна. Защото руските фашисти убиват, изнасилват и измъчват украински жени, деца и старци пред очите на целия свят. Ето защо украинската майка написа името и телефонните си номера на гърба на бебето си. Тази майка може да бъде убита всеки момент“, подписа снимката Батсман.

 

Не по-малко емоционално на снимката на момичето реагира и водещата на Social Life Катя Осадчая.

 

„Ужасите на войната... Ние почти не плачем, нямаме право да показваме на децата, че нещо не е наред, но те разбират всичко по свой начин, но разбират... Чета детски приказки за войната и плача тайно, за да не видят синовете ми. На снимката се вижда как майката на Вера е написала контакти и име на гърба й, в случай че не оцелее. Господи, как да преживеем всичко това“, пита Осадчая.

 

Веселка Иванова, превод и редакция, УНИАН

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4277 |04.04.2022 Гари Каспаров: Патриарх Кирил е военнопрестъпник, защо не е санкциониран? . 0| 3459 |04.04.2022 Надя от Мариупол: Синът ми ме питаше защо се опитват да ни убият. Какво можех да му кажа? . 0| 13589 |01.04.2022 „Шефът не е добре“: Защо Путин има нужда от хирург-онколог? . 0| 8676 |31.03.2022 Георги Кадиев: Путин иска газа в рубли, защото ”Газпромбанк” ще продава по какъвто курс иска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads